Matchdag 7 i Fotbolls-EM 2024: Gruppmatcher i Grupp B och C

Matchdag 7 i Fotbolls-EM 2024: Gruppmatcher i Grupp B och C

Matchdag 7 i Fotbolls-EM 2024 bjuder på spännande matcher med viktiga poäng på spel i både Grupp B och Grupp C. Dagens matcher inkluderar rivalmötet mellan Danmark och England, samt toppmötet mellan Spanien och Italien. Minskad spänning väntas även i mötet mellan Slovenien och Serbien.

Introduktion

Matchdag 7 i Fotbolls-EM 2024 lovar att bjuda på stor fotbollsunderhållning med tre intressanta matcher i Grupp B och Grupp C. Med flera spännande matcher på agendan skiftar fokus till München, Frankfurt och Gelsenkirchen där storlagen ska försöka befästa sina positioner i tabellen.

Dagens matcher (20 juni 2024)

  • Grupp C: Slovenien vs Serbien (15:00 svensk tid, TV4 och TV4 Play)
  • Grupp C: Danmark vs England (18:00 svensk tid, TV4 och TV4 Play)
  • Grupp B: Spanien vs Italien (21:00 svensk tid, SVT1 och SVT Play)

Slovenien vs Serbien

Den första matchen för dagen tar oss till Fußball Arena München, där Slovenien ställs mot Serbien i Grupp C. Båda lagen söker fortfarande sin första seger i turneringen efter att ha inlett med en oavgjord respektive en förlust. Historiskt sett har Serbien övertaget med en vinst under deras senaste möte i UEFA Nations League. Med tanke på att Serbiens odds att vinna är högre, kan de anses vara favoriter. Matchen blir en viktig möjlighet för båda lagen att få med sig viktiga poäng i jakten på en åttondelsfinalplats.

Danmark vs England

Kvällens andra match i Frankfurt Arena, Frankurt am Main, ställer Danmark mot England i ytterligare ett Grupp C-möte. England går in i denna match som gruppledare och favoriter efter segern mot Serbien. Danmark, som fortfarande letar efter sin första seger, kommer att vara angelägna om att ändra på det. Tidigare möten mellan lagen har visat sig vara tävlingspräglade, senast vid Fotbolls-EM 2021, där England vann i semifinalen efter övertid. Ingen av lagen har råd att tappa poäng om de vill säkra en plats i nästa omgång, vilket gör denna match ytterst betydelsefull.

Spanien vs Italien

Matchdagen avrundas med ett riktigt tungviktsmöte mellan Spanien och Italien i Arena AufSchalke, Gelsenkirchen. Båda lagen har inlett turneringen starkt med varsin seger och är för närvarande topp två i Grupp B. Spaniens senaste triumfer över Italien i UEFA Nations League ger dem en psykologisk fördel. Med båda lagen på tre poäng i tabellen är en vinst här kritisk för att säkra en direktplats till slutspelet. Spänningen är hög och mycket står på spel i detta klassiska möte.

Summering

Dagens matcher i Fotbolls-EM 2024 erbjuder viktig dramatik i Grupp B och C. Med insatserna höga och varje poäng avgörande för avancemang, väntas tre intensiva matcher där varje ögonblick kan bli matchavgörande.