Matchdag 9: Viktiga möten i Fotbolls-EM 2024 – Grupp F och Grupp E

Matchdag 9: Viktiga möten i Fotbolls-EM 2024 – Grupp F och Grupp E

Det är matchdag 9 i Fotbolls-EM 2024, och vi står inför en dag fylld med spännande matcher. Idag spelas totalt tre matcher i grupperna F och E. Bland höjdpunkterna finner vi mötet mellan Turkiet och Portugal, samt Belgien mot Rumänien som båda är viktiga för lagens chanser att gå vidare.

Georgien vs Tjeckien

Det första mötet för dagen är mellan Georgien och Tjeckien, och matchen spelas på Volksparkstadion i Hamburg med avspark kl. 15:00 svensk tid. Detta är den andra matchen för båda lagen i gruppspelet. För Georgien har turneringen startat tungt med en förlust, något man hoppas kunna vända idag. Tjeckien å sin sida har också en förlust i bagaget från premiäromgången och är i behov av poäng för att hålla drömmen om avancemang vid liv.

Historiskt sett har Tjeckien varit stabilare än Georgien i sådana här sammanhang. Laget har en större vana vid internationella turneringar och det märks i den uppställning de skickar ut på planen. Oddsen från de större spelbolagen pekar på en viss fördel för Tjeckien, som ses som favoriter i dagens match. Samtidigt har fotbollen alltid varit en sport där allt kan hända, och Georgien hoppas utnyttja varje liten chans de får.

Matchen sänds på TV4 och TV4 Play.

Turkiet vs Portugal

Näst på tur är ett högintressant möte mellan Turkiet och Portugal som spelas på BVB Stadion Dortmund i Dortmund, med avspark kl. 18:00 svensk tid. Efter den första omgången ligger både Turkiet och Portugal på samma poäng, båda med varsin seger i bagaget. Turkiet har ett starkt lag, men Portugal, som vann sin första match mot Tjeckien, ses som favoriter.

I deras senaste möte, under VM-kval 2022, vann Portugal med 3-1. Portugiserna har fortsatt sin starka form i detta Europamästerskap och ser onekligen ut som en av turneringens starkaste lag. För Turkiet är det dock en oerhört viktig match för att säkra en plats i slutspelet, och man förväntar sig att de kommer att kämpa hårt.

Matchen sänds på TV4 och TV4 Play.

Belgien vs Rumänien

Dagens sista match är mellan Belgien och Rumänien och spelas på Cologne Stadium i Köln med avspark kl. 21:00 svensk tid. Belgien, som förlorade sin premiär mot Slovakien, står inför en måstematch för att hålla sina avancemangschanser vid liv. Rumänien å andra sidan vann sin första match och ligger i en bra position i gruppen.

Historiskt sett har Belgien ofta varit ett lag att räkna med i stora turneringar, men dagens match blir allt annat än enkel. Rumänien visade i sin första match att de är ett lag att ta på allvar, efter att ha besegrat Ukraina med 3-0. Trots detta anses Belgien vara favoriter, men med spänning och oförutsägbarhet, är allt möjligt.

Matchen sänds på TV4 och TV4 Play.

Sammanfattningsvis bjuder den nionde matchdagen i Fotbolls-EM 2024 på intensiva och avgörande matcher i grupperna F och E. Vi kan förvänta oss en dag fylld med dramatik och fotboll av högsta kvalitet.