Matcher och resultat i Fotbolls-EM 2024 – 23 juni i Tyskland

Matcher och resultat i Fotbolls-EM 2024 – 23 juni i Tyskland

Matcherna i Fotbolls-EM 2024 den 23 juni bjöd på dramatiska vändningar och överraskande resultat. Här går vi igenom vad som hände i mötena mellan Skottland och Ungern samt Schweiz och Tyskland.

Skottland vs Ungern

Kampen mellan Skottland och Ungern i Stuttgart Arena slutade med en dramatisk seger för Ungern med 1-0. Matchen var hård och fylld av gula kort då hela fem spelare från båda lagen varnades för hårt spel. Första halvlek slutade mållös, trots flera försök från båda sidor. Det dröjde långt in på övertiden, i den 100:e minuten, innan det avgörande målet kom. Kevin Csoboth gjorde matchens enda mål för Ungern och säkrade därmed segern. Detta resultat var något oväntat, med tanke på att oddsen för en skotsk seger var något högre, men detta utförande betonar Fotbollens oförutsägbarhet. Efter matchen var detta Skottlands tredje raka match utan seger i gruppspelet.

Schweiz vs Tyskland

I Frankfurt Arena mötte Schweiz Tyskland i en match som slutade 1-1. Schweiz tog ledningen i den 28:e minuten genom Dan Ndoye, vars mål kom efter att Tyskland fått ett mål bortdömt tidigare i matchen. Tyskarna kämpade dock tillbaka och lyckades kvittera på övertid genom Niclas Füllkrug. Trots att Tyskland hade betydligt högre vinstchanser enligt oddsen, kunde schweizarna hålla tyskarna till oavgjort, något som säkert känns som en seger för dem. Detta resultat konfirmerar Tysklands position som gruppettor medan Schweiz tryggar en viktig poäng för att nå andraplatsen.

Aktuell ställning i gruppen

Efter dagens matcher ser Grupp A ut som följer:

  • Tyskland: 7 poäng
  • Schweiz: 5 poäng
  • Ungern: 3 poäng
  • Skottland: 1 poäng

Tyskland och Schweiz går vidare till slutspelet direkt medan Ungern fortfarande har en chans att kvalificera sig som en av de bästa treorna. Skottland får lämna turneringen tidigt då de inte lyckades ta en enda seger.