Matchöversikt och Resultat från Fotbolls-EM 2024 den 29 juni

Matchöversikt och Resultat från Fotbolls-EM 2024 den 29 juni

Den 29 juni 2024 bjöd Fotbolls-EM på två intressanta åttondelsfinaler: Schweiz mot Italien och Tyskland mot Danmark. Här är en detaljerad genomgång av vad som hände under dessa matcher och vad resultaten innebär för tabellerna.

Schweiz vs Italien (2-0)

I den första matchen för dagen på Olympiastadion i Berlin klev Schweiz ut som segrare efter en imponerande insats mot Italien. Med 37% vinstchans enligt oddsen, var schweizarnas seger något av en överraskning. Redan från start visade Schweiz aggressivitet och beslutsamhet, vilket ledde till att deras anfallare Remo Freuler kunde göra mål i den 37:e minuten genom en assist från en lagkamrat. Strax innan pausvilan fick Italiens Nicolò Barella ett gult kort, vilket ytterligare pressade Italien.

I andra halvlek fortsatte Schweiz att dominera, och redan i 46:e minuten ökade Ruben Vargas ledningen till 2-0. Trots flera byten och taktiska justeringar från den italienska sidan kunde de inte bryta ned den schweiziska försvarslinjen, vilket resulterade i en klar seger för Schweiz. Resultatet är särskilt anmärkningsvärt med tanke på Italiens historiskt starka prestanda i stora turneringar, och det understryker Schweiz förmåga att prestera i pressade lägen.

Tyskland vs Danmark (2-0)

Senare på kvällen, på BVB Stadion Dortmund, mötte värdlandet Tyskland Danmark i en match som var präglad av höga insatser och tätt spel. Trots att oddsen tydligt visade Tyskland som favoriter med 60% vinstchans, bjöd danskarna på hårt motstånd. Första halvlek förblev mållös, men i början av andra halvlek började saker snabbt utveckla sig.

I den 52:a minuten bekräftade VAR en straff för Tyskland, som Kai Havertz skoningslöst förvaltade till 1-0. Kort därefter förstärkte Jamal Musiala Tysklands ledning med ett mål i den 68:e minuten. Trots Danmarks bästa ansträngningar och flera byten lyckades de inte överlista den tyska defensiven, vilket resulterade i en komfortabel 2-0-seger för Tyskland.

Resultaten från dagens matcher påverkar EM-tabellerna markant, särskilt med Schweiz oväntade triumf över Italien. Tyskland befäster sin position som ett lag att räkna med, medan Danmark visar potential men faller kort i avgörande ögonblick. Dagens matcher ger en klar bild av vilka lag som har kapacitet att gå långt i turneringen.