Matchresultat Fotbolls-EM den 30 juni 2024

Matchresultat Fotbolls-EM den 30 juni 2024

Den 30 juni 2024 bjöd Fotbolls-EM på två spännande åttondelsfinaler. England mötte Slovakien medan Spanien ställdes mot Georgien. Här följer en detaljerad sammanfattning av matcherna.

England mot Slovakien

England tog sig an Slovakien i en match som bjöd på både dramatik och spänning. Slovakien överraskade England tidigt i matchens 25:e minut med ett mål av Ivan Schranz, vilket gav dem ledningen. England visade dock sig vara starka i andra halvlek och kämpade sig tillbaka. Matchen var inte utan kontroverser, då Phil Foden fick ett mål bortdömt för offside i den 50:e minuten.

Harry Kane kvitterade i den 91:a minuten, precis när det såg ut som om Slovakien kanske skulle lyckas hålla undan. Med matchen på övertid lyckades Jude Bellingham, som haft en hektisk match med både ett gult kort och ett mål, säkra Englands vinst med ett mål i den 95:e minuten. Resultatet 2-1 till England var väntat, med tanke på att oddsen från stora spelbolag pekade mot en engelsk seger med 68 % chans medan Slovakien hade endast 10 % chans att vinna.

Spanien mot Georgien

I den andra åttondelsfinalen visade Spanien sin dominans över Georgien med en imponerande 4-1-seger. Robin Le Normand gjorde ett självmål för Spanien i den 18:e minuten, vilket kort gav Georgien förhoppningar. Rodri kvitterade för Spanien strax före pausvilan vilket satte tonen för en andra halvlek som skulle domineras totalt av Spanien.

Fabián Ruiz gav Spanien ledningen i den 51:a minuten, följt av ytterligare mål av Nico Williams och Dani Olmo. Georgien misslyckades med att utnyttja sina chanser och fick ett mål bortdömt för offside i den 74:e minuten. Med oddsen till Spaniernas favör (81 % chans att vinna), var denna seger förväntad, men det var värt att notera det övertygande sättet på vilket Spanien säkrade sin plats i kvartsfinalen.