Matchresultat från Fotbolls-EM 2024: 2 juli

Matchresultat från Fotbolls-EM 2024: 2 juli

Fotbolls-EM 2024 fortsätter att leverera spänning och dramatik. Onsdagen den 2 juli såg två matcher där Nederländerna ställdes mot Rumänien medan Österrike mötte Turkiet. Här är en sammanfattning av matcherna och vad resultaten innebär för de inblandade lagen.

Rumänien vs Nederländerna

Matchen mellan Rumänien och Nederländerna spelades på Fußball Arena München och blev en ensidig affär. Nederländerna tog en tidig ledning i 20:e minuten genom Cody Gakpo som satte bollen i nät efter ett fint förarbete av Xavi Simons. Trots en avblåst VAR-situation som nekade Nederländerna ett andra mål, återhämtade sig laget starkt i andra halvlek.

Donyell Malen, som kom in som ersättare i halvtid, gjorde två mål för att säkra Nederländernas avancemang med 3-0. Det första målet kom i 83:e minuten, assisterat av Gakpo, och det andra målet dök upp på övertid, assisterat av Simons. Matchen präglades av flera byten och gula kort, särskilt fördelat mellan lagen under andra halvlek. Det var inget tvivel om att Nederländerna var det bättre laget här, vilket oddsen och statistiken också hade förutspått.

Österrike vs Turkiet

Senare på kvällen tog Österrike emot Turkiet på Leipzig Stadium. Turkiet gjorde direkt avtryck i matchen genom att Merih Demiral gjorde mål redan i första minuten. Österrike samlade sig, men lyckades inte riktigt skapa farliga chanser i första halvlek. Matchen såg flera varningar för hårda tacklingar, vilket speglade den intensiva naturen i en direkt utslagningsmatch.

Demiral dubblade sin målskörd i 59:e minuten, vilket satte stor press på Österrike. Trots det kom Österrike tillbaka med ett mål av Michael Gregoritsch i 66:e minuten, assisterat av Stefan Posch. Matchen förblev spänd med flera byten på båda sidor, men Turkiet lyckades hålla ut och vinna med 2-1. En seger som betraktades som en liten överraskning med tanke på oddsen inför matchen, där Österrike ansågs ha en bättre chans.

Sammanfattning och slutsats

Dagens resultat innebär att Nederländerna och Turkiet går vidare i turneringen medan Rumänien och Österrike får packa sina väskor. Det var en händelserik dag fylld med både förväntade och överraskande resultat. Nederländerna levde upp till förväntningarna medan Turkiet lyckades överträffa sin motståndare mot alla odds, vilket ytterligare förstärker dramatiken i Fotbolls-EM 2024.