Nio spelare saknas i truppen mot Serbien och Slovenien i Nations League

Sverige möter Serbien och Slovenien i UEFA Nations League i slutet av september och nio återbud till samlingen gör att en del nya spelare finns med i truppen.

Sverige har inte mycket kvar att spela för i UEFA Nations League när de två mötena mot Serbien och Slovenien återstår på schemat. Det som finns kvar rent sportsligt är att undvika sista platsen i gruppen, där ligger just nu Slovenien med två poäng, en mindre än Sverige. Så mötet mot Slovenien är extra viktigt.

Så spelas matcherna

24/9 20:45 Serbien – Sverige

27/9 20:45 Sverige – Slovenien

Nio återbud och tre debutanter

Precis som tidigare så duggar återbuden inför landslagssamlingarna tätt. Denna gång är det hela nio spelare som saknas: Zlatan Ibrahimovic, Emil Krafth, Albin Ekdal, Hjalmar Ekdal, Carl Starfelt, Kerim Mrabti, Joakim Nilsson, Filip Helander och Jesper Karlsson.

Återigen är det i defensiven där avbräcken är som störst. Landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf är visserligen tillbaka efter en tids skada men både statusen och formen är högst oklar.

Med alla avbräck så har Janne Andersson tagit in tre debutanter Patrik Wålemark, Isak Hien, och Filip Dagerstål. Anfallaren Mikael Ishak, som öst in mål för klubblaget Lech Poznań, är också tillbaka i landslaget efter en lång tids frånvaro.

Se truppen i sin helhet nedan.

Målvakter

Andreas Linde
Kristoffer Nordfeldt
Leopold Wahlstedt
Robin Olsen

Försvarare

Aiham Ousou
Daniel Sundgren
Edvin Kurtulus
Filip Dagerstål
Gabriel Gudmundsson
Isak Hien
Joel Andersson
Ludwig Augustinsson
Martin Olsson
Victor Nilsson Lindelöf

Mittfältare/anfallare

Alexander Isak
Anthony Elanga
Dejan Kulusevski
Emil Forsberg
Jens Cajuste
Jesper Karlström
Kristoffer Olsson
Mattias Svanberg
Mikael Ishak
Patrik Wålemark
Robin Quaison
Viktor Claesson
Viktor Gyökeres