Ny lagkapten för Blågult och ytterligare ett avhopp

Under onsdagen kom två stora nyheter. Förbundskaptenen Janne Andersson har utsett Victor Nilsson Lindelöf till ny lagkapten och Pontus Jansson kommer tackar för sig i landslaget.

Efter sommarens fotbolls-EM så stod det klart att flera tongivande spelare inte kommer att fortsätta i Blågult framöver. Bland dessa Andreas Granqvist och Sebastian Larsson, som varit Janne Anderssons lagkaptener de senaste åren.

Andersson har därmed varit i valet och kvalet om vem som ska ta över bindeln framöver. Och uUnder onsdagen så blev det klart att Victor Nilsson Lindelöf blir ny lagkapten. Lindelöf har varit en av de viktigaste spelarna för Sverige och bland annat bildat mittlås med just Granqvist när Sverige gick till kvartsfinal i VM 2018. Lindelöf är välmeriterad och spelar till vardags i Manchester United där han har 111 matcher i bagaget och i landslaget 45 matcher. Med andra ord ingen stor överraskning att det blev just Lindelöf som tar över rollen som lagkapten.

En annan nyhet presenterades också under onsdagen att Pontus Jansson slutar även han i landslaget. 30-åringen, som tidigare spelat för Malmö FF och numera i Brentford, debuterade i landslaget 2012 och har 27 matcher på meritlistan.