Resultat och analyser från matchdag 11 i Fotbolls-EM 2024

Resultat och analyser från matchdag 11 i Fotbolls-EM 2024

Matchdag 11 i Fotbolls-EM 2024 bjöd på två intressanta matcher som avgjordes i Grupp B. Spanien mötte Albanien, och Kroatien ställdes mot Italien. Vi går igenom matcherna, analyserar händelserna och ser hur dagens resultat påverkar tabellställningen.

Albaniens kamp mot Spanien slutade med knapp förlust

I kvällens första match ställdes Albanien mot Spanien i Düsseldorf Arena. Med oddsen klart till Spaniens fördel var en spansk seger väntad, och matchen slutade till slut 1-0 till den iberiska stormakten. Målet kom i första halvlek efter fint spel, vilket gjorde att Spanien kunde hålla undan resten av matchen.
Trots att Albanien stod emot bra och försvarade tappert höll de inte till slutet och spanjorerna kunde ta hem segern. Det var dock imponerande hur Albanien, trots svåra förutsättningar, lyckades bibehålla stabilitet genom matchen och inte släppa in fler mål.

Kroatiens och Italiens oavgjorda drama

Leipzig Stadium var värd för en händelserik match mellan Kroatien och Italien. Matchen slutade 1-1 med många dramatiska sekvenser. Kroatiens Luka Modrić lyckades inte sätta en straff i den 54:e minuten, men revanscherade sig snabbt och satte ledningsmålet bara en minut senare. Italien svarade med en avbytareffekt där Mattia Zaccagni kvitterade i minut 98. Matchen var full av kort och fysiska dueller, vilket visade båda lagens desperation att avancera i turneringen.
Resultatet, sett till spelbolagens odds, var inte någon större skräll. Oavgjort mellan två starka lag är ett reellt utfall, men att Italien lyckades kvittera så sent i matchen ger deras position en viss fördel inför kommande matcher.

Så ser Grupp B ut efter dagens matcher

Efter dagens matcher leder Spanien med maximala nio poäng från tre matcher, följt av Italien på fyra poäng. Kroatien har två poäng och Albanien ett, vilket placerar dem sist i gruppen. Spanien är alltså vidare till slutspelet, medan Italien håller sin andraplats och Kroatien och Albanien kämpar om en sista chans med en bättre tredjeplats.