Rumänien – Albanien nu ska det avgöras

Rumänien och Albanien ligger i botten av grupp A med en respektive noll poäng inför kvällens sista omgång i grupp A. Båda behöver nu sannolikt tre poäng  för att gå vidare till slutspelet vilket banar vägen för en högintressant match.

Rumänien och Albanien har båda visat upp en stark defensiv i detta mästerskap men inte någon större spetskompetens framåt. Albanien har ännu inte gjort ett enda mål och Rumäniens två mål har man gjort på två straffar.

De skrala resultaten i grupp A, som dock var förväntade, innebär att både Rumänien och Albanien lagen nu måste ta tre poäng för att ha en möjlighet att avancera till slutspelet.

Båda måste nu satsa sin kulor offensivt men med tanke på den defensiva utgångspunkten dessa två haft tidigare med kontringar som främsta vapen så kan det att bli tufft att ställa om.

Målsnåla möten mellan Rumänien och Albanien

Albanien och Rumänien möttes i kvalet till EM 2012 och då slutade båda mötena oavgjort, 1-1 båda gångerna. När de möttes i en vänskapsmatch år 2014 så utgick Rumänien med en 1-0 seger. Faktum är att Albanien aldrig vunnit en tävlingsmatch mot Rumänien, vilket givetvis talar till rumänernas fördel inför denna drabbning.

Eventuell startelvor

Rumänien (4-2-3-1)

Tatarusanu
Sapunaru, Chriches, Grigore, Rat
Pintili, Hoban
Torje, Stancu, Chipciu
Andone

Albanien (4-2-3-1)

Berisha
Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli
Xhaka, Abrashi
Roshi, Memushaj, Lenjani
Sadiku

Rumänien är favoriter

Med tanke på de tidigare resultaten lagen emellan och hur det har sett ut så här långt i mästerskapet så är ett oavgjort resultat i kväll inte helt otänkbart. Kikar vi på oddsen från LeoVegas så ger ett oavgjort resultat oddset 3,45 gånger pengarna. Rumänien är favorit till oddset 2,15 och ett spel på Albanien ger 3,70 gånger pengarna.

GÅ TILL LEO VEGAS FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Tjeckien – Kroatien

Avspark: 21:00
Plats: Stade de Lyon
Kanal: SVT24
Livestream: C More Play
Matchodds (1-x-2): 2,15 – 3,45 – 3,70 (Odds från LeoVegas)