Så går Sverige till EM med fyra matcher kvar

Sverige inkasserade fyra poäng mot Färöarna och Norge i EM-kvalet och har fortfarande allt i sina egna händer. Men hösten bjuder på tuffa matcher och Sverige har inte längre råd att tappa många fler poäng. Dock är oddsen på Sveriges sida i kampen om andraplatsen bakom Spanien.

Hade Sverige vunnit matchen mot Norge så hade en EM-plats varit mer eller mindre bokad. Men så blev det inte. Vinst mot Färöarna och kryss mot Norge räcker ändå en bit på vägen. Och Sverige har fortfarande allt i sina egna händer så man ligger tvåa en poäng före Rumänien och två före Norge.

Hösten bjuder dock på viktiga matcher som Sverige inte kan tappa poäng i. Först är det Malta borta, en match Sverige givetvis borde vinna. Men sedan är det Spanien hemma på Friends  och därefter bortamatch mot Rumänien. Kvalet avslutas sedan med en hemmamatch mot Färöarna som man utan tvekan ska vinna.

Spanien hemma kommer givetvis att bli riktigt svår, speciellt med tanke på hur det såg ut mot Spanien tidigare i kvalet. Att räkna in poäng där är att vara lite väl optimistisk även om det inte är en omöjlighet.

Nyckelmatchen – Rumänien borta

Nyckelmatchen under hösten kommer istället att bli Rumänien på bortaplan. Om Sverige förlorar den så kan EM-platsen ryka. Även ett poängtapp innebär att man återigen bjuder in Norge i kampen om EM-platsen. Tar Norge poäng mot Spanien och vinner mot Rumänien under hösten, då kan Sveriges kryss mot Rumänien innebära att Norge går förbi. Tar Norge ”bara” tar 9 poäng då blir det en målskillnadshistoria. Så tre poäng mot Rumänien är mer eller mindre ett måste.

Vad säger spelbolagen om Sveriges chanser?

Oddsen från spelbolaget Bethard är fortfarande på Sveriges sida. Att Sverige blir top2 i gruppen ger just nu låga 1,52 gånger pengarna. Och motsvarande spel på Rumänien ger oddset 3,00 och Norge 4,00.

Så mycket pekar just nu att Sverige gör som de brukar och tar sig vidare från detta EM-kval.

Här kan du spela hos Bethard

Sveriges sista matcher i EM-kvalet

12/10 20:45 Malta – Sverige

15/10 20:45 Sverige – Spanien

15/11 20:45 Rumänien – Sverige

18/11 20:45 Sverige – Färöarna