Så spelas fotbolls-EM 2024

Så spelas fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM 2024 närmar sig med stormsteg och nu det endast treveckor kvar tills turneringen börjar! Och nu är det dags att planera in hur du kommer att följa turneringen.

Mästerskapet, som arrangeras i Tyskland, kommer att bjuda på spännande matcher, storslagna mål och oförglömliga ögonblick. Med 24 lag som slåss om titeln kommer varje match att vara full av dramatik och skicklighet. Här är allt du behöver veta om spelschemat för sommarens stora fotbollsfest.

Premiärdatumet för EM 2024 & gruppspelet

Turneringen startar den 14 juni med en spektakulär öppningsmatch mellan värdnationen Tyskland och Skottland. Denna match kommer att sätta tonen för en månad fylld med högklassig fotboll. Premiären spelas på Olympiastadion i München kl 21:00, och fans över hela världen kommer att följa varje ögonblick.

Gruppspelet pågår från 14 juni till 26 juni och innehåller 36 matcher där varje lag spelar tre gånger. Några av höjdpunkterna inkluderar Spanien mot Kroatien den 15 juni och Italien mot Albanien samma dag. Varje matchdag är fullspäckad med intensiva möten som kan avgöra ländernas öde i turneringen.

Se hela spelschemat här >

Här kan du spela på EM

För att hålla dig uppdaterad med alla matcher och se de senaste oddsen, rekommenderar vi att du besöker Spelklubben som precis har lanserat med betting och livebetting. Här hittar du detaljerad information om varje match, analys och de bästa oddsen för att maximera dina chanser att vinna stort på dina satsningar.

Då drar slutspelet igång

Efter gruppspelet följer en kort viloperiod innan slutspelet tar vid med åttondelsfinalerna den 29 juni. Här börjar allvaret verkligen, och varje match blir en knock-out där vinnaren går vidare och förloraren åker ut. Kvartsfinalerna spelas den 5 och 6 juli, följt av semifinalerna den 9 och 10 juli. Turneringen kulminerar med den storslagna finalen på Olympiastadion i Berlin den 14 juli kl 21:00.

Spelplatser för fotbolls-EM i Tyskland

Matcherna spelas i tio olika städer runt om i Tyskland, inklusive München, Berlin, Frankfurt, Hamburg och Düsseldorf. Varje arena kommer att vara fylld med passionerade fans. De ikoniska arenorna kommer att skapa en oförglömlig atmosfär där historiska ögonblick skapas.

Förutom att följa ditt favoritlag live, kan du också delta i diskussioner och se matchanalyser på Spelklubben. Detta är platsen där fotbollsentusiaster kan dela sina tankar och få insikt om lagens form och strategier. Det är också ett bra ställe att få de senaste uppdateringarna och nyheterna om turneringen.

Fotbolls-EM är mer än bara en turnering – det är en fotbollsfest utan dess like. Förbered dig på en sommar full av oförutsägbarhet, känslor och fotboll av allra högsta klass. Slå på tv’n och njut av varje minut av Fotboll!