Säker seger över Färöarna med klara 3-0

Janne Andersson bytte nästan ut hela laget i mötet mot Färöarna när EM-kvalet skulle avslutas på Friends Arena. Men Sverige vann ändå komfortabelt med klara 3-0.

Janne Andersson ställde upp med en högst experimentell startelva mot Färöarna med tio nya spelare jämfört med mötet mot Rumänien. Endast Kristoffer Olsson fanns kvar.

Trots de stora ändringarna så hade Sverige bollinnehavet och styrde spelet.Sverige tog också ledningen i den 29 minuten genom Sebastian Andersson, som snyggt nickskarvade in bollen. I andra halvlek så gjorde debuterande Mattias Svanberg 2-0 i den 72 minuten och åtta minuter senare så fick John Guidetti nicka in 3-0 på en hörna. Ett resultat som stod sig.

Även om det var en säker seger så hade Färöarna flera vassa chanser att bryta Sveriges nolla. Men allt som allt en säker svensk seger i en match där det var kul att se många nya spelare få visa upp sig.