Sammanfattning av Fotbolls-EM 2024 den 19 juni: Dramatiska vändningar och förväntade resultat

Sammanfattning av Fotbolls-EM 2024 den 19 juni: Dramatiska vändningar och förväntade resultat

Gårdagens matcher i Fotbolls-EM 2024 bjöd på en rad spännande och omvälvande händelser. Från Kroatiens dramatiska oavgjorda resultat mot Albanien, till Tysklands förväntade seger mot Ungern och Skottlands hårt kämpade match mot Schweiz.

Matchsammanfattningar

Kroatien vs Albanien 2-2

Den första matchen för dagen spelades på Volksparkstadion i Hamburg, där Kroatien mötte Albanien i en kamp som slutade i ett oavgjort resultat, 2-2. Albanien inledde starkt med ett tidigt mål i 11:e minuten genom Qazim Laci. Trots en rad byten i andra halvlek, lyckades Kroatien kvittera genom Andrej Kramarić i minut 74. Matchens spänningsmoment nådde sin kulmen när Kroatien fick ett självmål av Klaus Gjasula bara två minuter senare, följt av ett sent mål av Gjasula själv på övertid, vilket fastställde det oavgjorda resultatet.

Med oddsen klart till Kroatiens fördel (67 % chans för seger) var det en överraskning att se Albanien stå emot så pass väl. För Kroatien som tidigare haft en framstående historia i EM, var detta oavgjorda resultat en besvikelse. Däremot är det ett uppmuntrande tecken för Albanien som kämpar för att göra en märkbar inverkan i turneringen.

Tyskland vs Ungern 2-0

Tyskland tog emot Ungern på Stuttgart Arena och levererade en stabil prestation med en 2-0 seger. Matchen började med ett tidigt mål från Tyskland och deras dominans på planen fortsatte genom hela matchen. Ungern kämpade tappert men kunde inte bryta igenom det tyska försvaret. Tyskland, med 77 % chans att vinna enligt oddsen, motsvarade förväntningarna och stärkte sin position i Grupp A.

Historiskt sett har Tyskland en stark EM-rekord och detta resultat befäster deras banner som en av favoriterna i turneringen. Ungern å andra sidan har det kämpigt och risken för en tidig exit från turneringen ligger nära till hands.

Skottland vs Schweiz 1-1

I den sista matchen för dagen ställdes Skottland mot Schweiz på Cologne Stadium, Köln. Skottland tog ledningen tidigt i 13:e minuten genom Scott McTominay. Schweiz kvitterade snabbt genom Xherdan Shaqiri. Andra halvlek bjöd på intensiva ögonblick, inklusive ett bortdömt mål för offside och flera gula kort. Matchen slutade oavgjort, 1-1.

Enligt oddsen var Schweiz favoriter med 52 % chans att vinna, så detta resultat kan ses som något av en besvikelse för Schweiz. För Skottland var det en viktig poäng, med tanke på deras tidigare förluster. Detta oavgjorda resultat innebär att båda lagen fortfarande har chansen att avancera, men de måste prestera i sina kommande matcher för att säkra en plats i slutspelet.

Nuvarande ställning i grupperna

Grupp A: Tyskland leder gruppen med full pott efter två matcher. Schweiz följer på andra plats med fyra poäng. Skottland och Ungern kämpar i botten med en poäng respektive noll poäng.

Grupp B: Spanien och Italien är i toppen med tre poäng vardera efter en match. Albanien och Kroatien delar tredje och fjärde plats med en poäng var.

Grupp C: England leder i Grupp C följt av Danmark och Slovenien, som båda har en poäng. Serbien hamnar på sista plats.

Grupp D: Nederländerna och Frankrike leder med tre poäng var. Polen och Österrike har det tuffare utan poäng så här långt.

Grupp E: Rumänien och Slovakien toppar gruppen, medan Belgien och Ukraina ligger i botten.

Grupp F: Turkiet och Portugal leder, medan Tjeckien och Georgien har noll poäng efter sin första match.

De två bästa lagen i varje grupp, samt de fyra bästa treorna, avancerar till slutspelet, vilket gör de kommande matcherna avgörande för lagens fortsatta framtid i turneringen.