Seger mot Albanien – men spelet sitter inte än

Jon Dahl Tomassons Sverige vann gårdagens andra landskamp mot Albanien, med 1-0. Seger var givetvis viktig men man hade hoppats på fler mål än så.

Gårdagens landskamp mot Albanien på Friends Arena bjöd inte på mycket skönspel. Och i publiken var det faktiskt de albanska fansen som hördes mest. Men Sverige tog sig igenom mötet med en knapp 1-0 seger. En seger som var otroligt viktig för att Jon Dahl Tomassons skulle få ett positivt avslut på den första landslagssamlingen.

Spelmässigt finns det fortfarande mycket att arbeta på för Tomasson. Även om det bara blev 1-0, så borde Sverige gjort ett eller två mål till. 1-0 segern var dessutom rätt skör då Albanien mycket väl kunde ha kvitterat på slutet.

Gustaf Nilsson nätade – igen

Återigen var det doldisen Gustaf Nilsson som nätade för Sverige. Nilsson nickade in matchens enda mål, från ett fint inlägg av Dejan Kulusevski, efter ca en timmes spel. Nilsson har nu nätat i två raka landskamper och kanske har vi en ny måltjuv i landslaget?

Tomassons huvudbry framöver

Jon Dahl Tomassons första samling är nu över. Och kanske det var för mycket att hoppas på att spelet skulle sett bättre ut än vad det gjorde, speciellt mot Albanien. Tomassons största huvudbry framöver kommer framförallt att vara vem som ska starta som mittback bredvid Lindelöf.