Skador inför EM-premiären

Skador inför EM-premiären

Det är nu bekräftat att Nederländerna kommer att få klara sig utan Frenkie de Jong i årets EM-turnering. Mittfältaren har dragits med en skada efter en intensiv säsong med FC Barcelona, vilket har lett till stor frustration för förbundskaptenen Ronald Koeman. Även Teun Koopmeiners, en annan viktig spelare för Nederländerna, tvingas avstå från mästerskapet. Dessa besked har nu bekräftats av Nederländernas fotbollsförbund via sociala medier. Ingen spelar kommer att kallas in i truppen, som därmed inte blir större än 25 spelare.

Dessutom kommer den tyske spelaren Aleksandar Pavlovic, som haft en fantastisk säsong med Bayern München, att missa turneringen på grund av halsfluss. Emre Can har kallats in som ersättare i den tyska truppen.

För Polen ser läget också dystert ut, då deras stjärnspelare Robert Lewandowski riskerar att missa premiären på grund av en skada i baksidan som han ådrog sig i genrepet mot Turkiet. Karol Swiderski, som även han skadades under samma match, hoppas dock kunna spela då hans skada bedöms som mindre allvarlig.

England kan också stå inför en premiär utan sin försvarare John Stones, som för närvarande är sjuk och isolerad från laget. Det återstår att se om han hinner tillfriskna i tid för matchen mot Serbien. Dessutom är det redan klart att Harry Maguire inte kommer att delta i turneringen på grund av en skada.

Solskenshistoria för Nederländerna: Ian Maatsen får hjälp av föräldrarna

En oväntad men hjärtevärmande händelse inträffade när Ian Maatsen, som kallats in till Nederländernas EM-trupp som ersättare för Frenkie de Jong, fick problem med utrustningen. Maatsen befann sig i Grekland när han fick beskedet och reste omedelbart till Tyskland – utan sina fotbollsskor. Hans föräldrar steg in och räddade situationen genom att köra hela vägen till Tyskland med hans skor, en resa på tre timmar, vilket säkerställde att Maatsen är redo för spelet.

Fortsätt följa våra uppdateringar för de senaste nyheterna och utvecklingen från Fotbolls-EM i Tyskland.