Spelare att hålla koll på under fotbolls-EM 2024

Spelare att hålla koll på under fotbolls-EM 2024

Fotbolls-EM står för dörren och inför den stundande premiären så ger jag dig min lista på en spelare från varje lag att hålla ett extra öga på. Och då är det nödvändigtvis inte de största spelarna som Kylian Mbappé eller Harry Kane. Utan även spelare som går lite under radarn men som har potential att göra stor skillnad under mästerskapet. Samt även spelare som kan göra ett genombrott på den stora fotbollsscenen.

Tyskland: Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Givetvis börjar vi med det tyska landslaget, tillika hemmanationen. Och i den tyska truppen är det Florian Wirtz som står i centrum. Efter en strålande säsong med Bayer Leverkusen, där han visade upp sitt kreativa spel och sin förmåga att leverera avgörande passningar, ses Wirtz som en av de mest spännande unga spelarna i Europa. Med Toni Kroos tillbaka i laget får Tyskland en mix av erfarenhet och ungdomlig energi, där Wirtz förväntas ta på sig en viktig roll i offensiven. Hans tekniska färdigheter och spelsinne gör honom till en nyckelspelare att hålla ögonen på under mästerskapet.

Schweiz: Granit Xhaka (Bayer Leverkusen)

Granit Xhaka har återigen bevisat sitt värde på den stora scenen efter sin flytt från Arsenal till Bayer Leverkusen. Som hjärtat i det schweiziska landslaget, är Xhaka den som styr och ställer på mittfältet med sin erfarenhet och ledarskapsförmåga. Hans förmåga att bryta motståndarnas spel och sätta igång kontringar gör honom till en ovärderlig tillgång för Schweiz. Med sin erfarenhet från internationella turneringar är Xhaka redo att leda sitt land genom ytterligare ett EM.

Skottland: Scott McTominay (Manchester United)

Scott McTominay har haft en framstående roll i Skottlands väg till EM, där han har imponerat med sin målfarlighet trots sin mittfältsposition. Manchester United-spelaren är känd för sin styrka och uthållighet, vilket gör honom till en central figur i Skottlands spel. McTominays förmåga att både försvara och attackera gör honom till en allround-spelare som kan påverka spelet på många sätt. Hans prestationer kommer att vara avgörande för Skottlands chanser att avancera från gruppspelet.

Ungern: Dominik Szoboszlai (Liverpool)

Dominik Szoboszlai är utan tvekan Ungerns största stjärna och den spelare som förväntas bära laget på sina axlar under EM. Med sin kreativa spelstil och skarpa skottförmåga har Szoboszlai redan gjort sig ett namn i Liverpool, där han snabbt blivit en publikfavorit. Hans vision och förmåga att leverera precisionspassningar gör honom till en ständig fara för motståndarnas försvar. För Ungern är Szoboszlai den spelare som kan göra skillnaden mellan seger och nederlag.

Italien: Mateo Retegui (Genoa)

Italiens offensiv har fått en ny dimension med Mateo Retegui i spetsen. Efter att Ciro Immobile inte längre är med i truppen, har Retegui tagit på sig ansvaret som Italiens främsta målskytt. Hans snabba anpassning till Serie A med Genoa har visat hans förmåga att anpassa sig och leverera på högsta nivå. Med sin snabbhet och målinstinkt är Retegui redo att leda Italiens anfall och bidra med viktiga mål under mästerskapet.

Kroatien: Martin Baturina (Dinamo Zagreb)

Martin Baturina är namnet på allas läppar när det gäller Kroatiens framtid. Den unga mittfältaren från Dinamo Zagreb ses som den naturliga efterträdaren till Luka Modric. Baturina har redan visat sin potential genom imponerande prestationer på klubbnivå och är redo att ta steget upp på den internationella scenen. Hans tekniska skicklighet och spelintelligens gör honom till en spännande spelare att följa under EM, där han kan få sitt stora genombrott.

Spanien: Lamine Yamal (FC Barcelona)

Trots sin unga ålder har Lamine Yamal redan etablerat sig som en nyckelspelare för FC Barcelona och nu även för det spanska landslaget. Hans förmåga att dominera på mittfältet med sin teknik och vision gör honom till en central figur i Spaniens spel. Yamal har redan bevisat att han kan hantera pressen på den stora scenen och kommer att vara en spelare att hålla ögonen på under turneringen. Hans utveckling och prestationer kan bli avgörande för Spaniens framgångar i EM.

Albanien: Kristjan Asllani (Inter)

Kristjan Asllani är Albaniens stora hopp i en tuff EM-grupp. Som en dynamisk mittfältare med en förmåga att bryta motståndarnas spel och starta egna anfall, kommer Asllani att vara central i Albaniens strategi. Hans erfarenhet från att spela på hög nivå med Inter gör honom till en spelare som kan hantera pressen och leda sitt lag på planen. För Albanien är Asllanis prestationer nyckeln till att kunna överraska och kanske ta sig vidare från gruppspelet.

Slovenien: Benjamin Sesko (RB Leipzig)

Benjamin Sesko har fortsatt sin utveckling i RB Leipzig och går in i EM som Sloveniens stora offensiva vapen. Anfallaren har visat sin förmåga att göra mål och skapa chanser, vilket gör honom till en ständig fara för motståndarförsvar. Sesko har potentialen att bli en av turneringens stora överraskningar om han kan fortsätta sin fina form från klubblagsfotbollen. Hans fysik och snabbhet ger Slovenien en extra dimension i anfallet.

Danmark: Morten Hjulmand (Sporting)

Morten Hjulmand har haft en imponerande säsong med Sporting och går in i EM som en viktig spelare för Danmark. Hans roll på det centrala mittfältet är avgörande för lagets balans och speluppbyggnad. Hjulmand är känd för sin arbetskapacitet och förmåga att läsa spelet, vilket gör honom till en viktig kugge i det danska laget. Om Danmark ska nå framgångar i EM, kommer Hjulmands prestationer att vara en nyckelfaktor.

England: Kobbie Mainoo (Manchester United)

Kobbie Mainoo har snabbt stigit i rang i både Manchester United och det engelska landslaget. Trots hård konkurrens från stjärnor som Jude Bellingham och Phil Foden, har Mainoo visat att han kan leverera på högsta nivå. Hans tekniska skicklighet och mognad på planen gör honom till en potentiell överraskning i Englands EM-trupp. Med sin förmåga att påverka spelet både offensivt och defensivt, kan Mainoo bli en nyckelspelare för England under turneringen.

Serbien: Aleksandar Mitrovic (Al Hilal)

Aleksandar Mitrovic är en av Serbiens mest pålitliga målskyttar och kommer att vara en central figur i lagets anfallsspel. Känd för sin styrka i luftrummet och förmåga att avsluta med precision, kommer Mitrovic att vara den spelare Serbien siktar på i offensiva situationer. Hans erfarenhet och fysiska spelstil gör honom till en svår motståndare för vilket försvar som helst. Mitrovics prestationer kan mycket väl avgöra Serbiens framgångar i EM.

Polen: Piotr Zielinski (Napoli)

Med Robert Lewandowski osäker på grund av skada, faller en stor del av ansvaret på Piotr Zielinski att leda Polens anfall. Mittfältaren från Napoli är känd för sin kreativitet och förmåga att bryta igenom försvar med sina precisa passningar. Zielinski har haft en stark säsong i Serie A och är redo att ta på sig en ledarroll i landslaget. Hans prestationer kommer att vara avgörande för Polens chanser att avancera i turneringen.

Österrike: Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund)

Marcel Sabitzer har spelat en nyckelroll i Borussia Dortmunds framgångar och går in i EM med stort självförtroende. Som en dynamisk mittfältare med förmåga att både försvara och attackera, kommer Sabitzer att vara central i Österrikes spel. Hans erfarenhet och tekniska skicklighet gör honom till en spelare att hålla ögonen på, och hans insatser kommer att vara avgörande för Österrikes möjligheter att nå slutspel.

Frankrike: Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain)

Frankrike har en stark tradition av att producera unga talanger, och Warren Zaire-Emery är inget undantag. Efter att ha etablerat sig i Paris Saint-Germain, är Zaire-Emery redo att ta nästa steg på den internationella scenen. Mittfältarens förmåga att dominera spelet med sin teknik och intelligens gör honom till en spännande spelare att följa. Hans potential att påverka matcher kan ge Frankrike en extra dimension i deras jakt på EM-titeln.

Nederländerna: Xavi Simons (RB Leipzig)

Xavi Simons har fortsatt att imponera efter sin flytt till RB Leipzig och är nu en central figur i Nederländernas EM-trupp. Hans tekniska skicklighet och kreativitet gör honom till en farlig spelare för vilket motstånd som helst. Simons har potentialen att bli en av mästerskapets stora stjärnor om han kan fortsätta sin fina form