Startelvan mot Belgien & fler skador

Herrlandslag är i full gång med förberedelserna inför EM-kvalet mot Belgien, som spelas i morgon på Friends Arena. Återigen stör skador på defensiva spelare uppladdningen men Janne Andersson ser ut att ha bestämt sig för en startelva, om inte fler bakslag uppstår.

Sverige möter Belgien i EM-kvalet på Friends Arena imorgon, men landslaget har haft en del skadeproblem i backlinjen. Joel Andersson och Emil Holm har tvingats lämna återbud och sedan tidigare är även Emil Krafth skadad, vilket gör att Linus Wahlqvist Egnell nu ser ut att ta högerbackspositionen. Mittbacken Isak Hien dras också med en skadekänning och har kört rehabträning under veckan och fler källor talar nu för att han inte kommer att starta.

På torsdagens träning fanns inte heller Albin Ekdal med, men han är tillbaka efter att ha missat de senaste landslagssamlingarna på grund av skada. Ekdal är tilltänkt i startelvan på det centrala mittfältet tillsammans med Samuel Gustafsson, även om det fortfarande finns en del frågetecken kring hans status.

Under de två första träningarna har Janne Andersson ställt upp med samma elva, och verkar därmed ha bestämt sig. Alexander Isak och Dejan Kulusevski har bildat anfallspar, Samuel Gustafsson har gått in på mitten med Albin Ekdal och Mattias Svanberg har flyttats ut på kanten. Ska tilläggas att Kulusevski utgick skadad senast för sitt Tottenham men ser nu ut att vara i tillräckligt bra slag för att starta.

Tidigare givna spelare som Viktor Claesson, Kristoffer Olsson och Zlatan Ibrahimovic ser därmed ut att bänkas.

Sveriges förmodade startelva mot Belgien

Robin Olsen – Linus Wahlqvist Egnell, Victor Nilsson Lindelöf, Hjalmar Ekdal, Ludwig Augustinsson – Mattias Svanberg, Albin Ekdal, Samuel Gustafson, Emil Forsberg – Dejan Kulusevski, Alexander Isak.

Så ser du matchen

Sverige – Belgien i EM-kvalet spelas på fredag med avspark vid 20.45 och kommer att sändas i TV6 och Viaplay. Därefter är det Azerbajdzjan som väntar på Friends under måndagen.