Storseger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet

De svenska herrarna står nu på tre poäng efter den andra mötet i EM-kvalet, efter en klar 5-0 seger hemma mot Azerbajdzjan.

Efter förlusten mot Belgien så studsade Sverige tillbaka och vann över Azerbajdzjan med klara 5-0 i EM-kvalet. Men siffrorna till trots så var det inget glimrande eller övertygande spel från Sveriges sida och man fick mycket till skänks från ett Azerbajdzjan som slarvade mycket i defensiven.

Det första målet mot Azerbajdzjan skapade Emil Forsberg helt på egen hand, när han rann igenom och placerade in bollen i den 38 minuten.

Efter defensivt slarv så kunde Sverige utöka i den 65 minuten, efter ett inspel från Alexander Isak som en azerer stötte i eget mål. I den 79 minuten gjorde Viktor Gyökeres 3-0 i öppet mål och därefter kom islossningen.

4-0 gjorde Jesper Karlsson, i den 88 minuten, på en riktigt fin frispark från 25 meter, hans första landslagsmål. Första landslagsmålet gjorde även Athony Elanga som fick bollen till skänks i ett fritt läge kunde runda målvakten och peta in 5-0 i öppet mål minuten efter frisparken.

Snackisen efter matchen blev dock intervjun med Janne Andersson när han rök ihop med Bojan Djordjic.

Nästa match i EM-kvalet kommer att spelas i den 20 juni när Sveriges gästar Österrike. Ett Österrike som har två raka segrar efter en knapp seger mot Estland, med 2-1.