Svårt läge för Sverige efter förlusten mot Österrike

Först 0-1 mot Ryssland och igår blev Sverige totalt överkörda av Österrike med 1-4. Denna samling blev en mardröm för Sveriges del i EM-kval och nu är det sannolikt play-off som väntar för Sveriges del.

Om vi summerar den här samlingen och omgången av EM-kvalet så är det inte mycket positivt att ta med sig. Först 0-1 mot Ryssland i en match som Sverige knappt försökte att vinna och sedan stod man för ytterligare en bedrövlig insats mot Österrike som slutade 1-4.

Ryssland måste tappa poäng

Resultaten innebär nu att Sverige kommer att förlita sig på att Ryssland tappar poäng i de två matcher som återstår mot Montenegro och Moldavien samtidigt som Sverige måste ta full pott mot Moldavien och Lichtenstein för att ta en direktplats.

Lagen som är i dagsläget vidare till play-off

Om Sverige inte lyckas ta sig förbi Ryssland så är det play-off som väntar. Till detta play-off är de åtta sämsta treorna om fyra platser till EM genom direktutslagning. De lag som är vidare till play-off i nuläget är; Kroatien, Sverige, Slovenien, Irland, Ungern, Turkiet, Israel och Albanien.

Dessa lag kan Sverige lottas emot

Lagen i play-off är uppdelade i två grupper, de seedade och oseedade, och lagen i respektive grupp kan bara lottas mot lagen i den andra seedningsgruppen. De lag som är seedade i dagsläget är Kroatien, Sverige, Ungern och Irland. Det innebär att Sverige kan komma att lottas mot Turkiet, Slovenien, Israel eller Albanien i ett play-off.

Sverige kvalificerar sig till EM ändå enligt oddsen

Ska vi tro spelbolaget Unibet så kommer det att bli ett avancemang, på ett eller annat sätt för Sveriges del. Unibet ger nämligen det låga oddset 1,55 på att Sverige går vidare till EM.

Kikar vi på Unibets odds på övriga nationer så ligger VM-semifinalisten Holland illa till samt att både Norge, Finland och Danmark väntas också kvalificera sig till EM i Frankrike.

Att kvalificera sig för fotbolls-EM 2016

Sverige
Ja 1.55
Nej 2.30

Danmark
Ja 1.60
Nej 2.20

Finland
Ja 41.00
Nej –

Norge
Ja 1.60
Nej 2.20

Holland
Ja 2.75
Nej 1.38

Ryssland
Ja 1.10
Nej 6.00

Irland
Ja 2.80
Nej 1.38

Nordirland
Ja 1.10
Nej 6.00

Polen
Ja 1.03
Nej 10.00

Skottland
Ja 8.00
Nej 1.05

Turkiet
Ja 2.20
Nej 1.60

Odds från Unibet