Sverige inleder EM mot Spanien ikväll!

EM är i full gång, och under måndagskvällen är det dags även för Sverige att kliva in i turneringen. Detta genom en match mot Spanien i Sevilla, kanske den tuffaste matchen som väntar de blågula i gruppspelet. Den preliminära startelvan läckte ut redan igår kväll, där Alexander Isak kommer bilda anfallspar ihop med Marcus Berg.

Coronafall i båda trupperna

Både Sverige och Spanien har stött på patrull gällande corona. För Sveriges del är det Svanberg och Kulusevski som testat positivt under träningslägret. Enligt uppgift ska Kulusevski nu ha testat negativt och verkar vara tillbaks i truppen tills mötet mot Slovakien. Läget för Svanberg är mer oklart, och det ryktas om att han eventuellt kommer ersättas av Jesper Karlsson.

Även i Spanien har två positiva test gjorts, både Sergio Busquet och Diego Llorente har testat positivt. Det spanska landslaget agerade kraftigt genom att isolera samtliga spelare – vilket innebar att de fick skicka ett U21-landslag till sitt genrep mot Litauen i förra veckan.

Oddsen inför Sveriges premiärmatch

Lätt coronakaos med andra ord, vilket gjort att oddsen svängt rejält sedan förra veckan. Tyvärr inte till svenskarnas fördel. I mitten på förra veckan var Spanien klara favoriter till oddset 1.55. Ett kryss gav 4.00 gånger pengarna och Sverige kunde man spela på till oddset 7.00. Idag, samma dag som matchen spelas, ser oddsen istället ut såhär hos Unibet:

Spanien – Sverige
1 – 
1.35 X – 5.10 2 – 11.50

Matchen spelas på Estadio de La Cartuja i Sevilla, avspark är klockan 21:00 och sänds på SVT1.