Sverige klar för play-off i EM-kvalet

Sverige vann planenligt mot Moldavien under gårdagen men det räckte inte för att ta sig direkt till EM då Ryssland samtidigt vann mot Montenegro. Sverige hamnade dock på en tredje plats i tabellen och därmed är det play-off som väntar i november.

Sverige gjorde vad man skulle mot Moldavien i gårdagens sista i EM-kvalmöte i kvalgrupp G. Det blev 2-0 i en tillställning som Sverige dominerade fullständigt och spelet var något bättre än mot Liechtenstein, fram till mitten av den andra halvleken då Sverige i princip slutade spela fotboll och istället försvarade sin ledning.

Sverige var tvungna att ta tre poäng mot Moldavien frö att fortfarande ha möjlighet att knip en direktplats till EM men då skulle Ryssland samtidigt förlora på hemmaplan mot ett Montenegro som inte hade något att spela för. Ryssland vann sin match mot Montenegro med 2-0 och snuvar därmed Sverige på direktplatsen och man får istället rikta in sig på play-off.

Vilka som Sverige kan komma att möta i ett play-off är ännu inte avgjort. I kväll ska de sista matcherna spelas och sedan är det lottning som gäller om vilka lag som ska mötas och göra upp om de återstående platserna till EM. Lottningen kommer att genomföras nu på söndag.