Sverige kryssade på nytt mot Norge

Det blev ett nytt kryss mot Norge i detta EM-kval. Ett resultat som Sverige givetvis är besvikna över på hemmaplan men som är rättvist med tanke på matchbilden.

Som väntat blev det inte ett nytt målkalas när Sverige och Norge ställdes mot varandra i EM-kvalet. Norge säkrade upp på mitten och Sverige spelade säkert.

Trots flera misstag av Sverige så såg det ändå stabilt ut när den första halvleken gick mot sitt slut. Men en slarvig pass av Andreas Granqvist i den 45 minuten gav Norge ett tre mot två läge och 1-0 till Norge.

I den andra halvleken så pressade Sverige tillbaka Norge och till slut gav det utdelning när Emil Forsberg fick utrymme nog att prickskjuta in 1-1 i den 60 minuten.

Sverige har allt i sina egna händer

Sverige gick i matchen som klara favoriter med tre poäng i sikte. Med tanke på den svaga insatsen så får man vara glada för en poäng. En poäng som fortfarande ger Sverige ett försprång i tabellen där man har allt i sina egna händer. Inför de sista fyra omgångarna av kvalet så ligger Sverige ett poäng före Rumänien och två poäng före Norge i kampen om andra platsen i gruppen. Upp till Spanien är det hela sju poäng.

Nästa möten är mot Malta borta den 12/10 och Spanien hemma den 15/10.