Sverige vinnare av gruppen och möter Belgien i kvartsfinal

Inför den sista gruppspelsmatchen mot Portugal fanns det en del frågetecken hur Sverige skulle reda ut en första plats i gruppen, efter två matcher med varierande kvalité dessförinnan. Men denna gång var det inget snack och seger med hela 5-0 vilket innebar att man säkrade gruppsegern och möter nu Belgien i kvartsfinal.

De svenska damerna stod för en riktigt bra insats när det väl gällde som mest. Inför den sista matchen i gruppspelet så var det seger som gällde mot Portugal och med många mål för att säkra gruppsegern på målskillnad mot Nederländerna, och så blev det.

Målskyttet inleddes i den 21 minuten när Filippa Angeldahl var påpassligt framme när målvakten boxade ut bollen på en hörna. Och Angeldahl gjorde även 2-0 strax i den 45 minuten, återigen på en hörna från ett liknande läge. Innan halvleken var över så utökade Sverige med ytterligare ett mål, även denna gång på en hörna, efter en stökig situation som till slut tillskrevs som ett självmål.

I den andra halvleken så fortsatte den svenska krossen. Kosovare Asllani gjorde 4-0 på straff i den 54 minuten och Stina Blackstenius utökade till 5-0 innan i slutskedet av matchen.

Nederländerna vann samtidigt mötet mot Schweiz med klara 4-1, vilket innebar att både Sverige och Nederländerna slutade på 7 poäng i toppen av gruppen. Men i och med Sverige kross mot Portugal så seglade man upp som gruppetta på bättre målskillnad.

Nederländerna kommer som grupptvåa nu att ställas mot Frankrike i kvartsfinalen. Och Sverige kommer att möta Belgien på fredag med avspark 21:00.

Så spelas kvartsfinalerna

20/7 21:00 England – Spanien

21/7 21:00 Tyskland – Österrike

22/7 21:00 Sverige – Belgien

23/7 21:00 Frankrike – Nederländerna