Sveriges EM-finaldrömmar krossade

Det blev en tung svensk semifinalförlust mot England i damernas fotbolls-EM och siffrorna slutade på hela 4-0 till hemmanationen som nu är vidare till finalen på Wembley.

Sveriges dröm om ett EM-guld krossades av hemmanationen England i gårdagens semifinal. En semifinal där Sverige öppnade starkt och var det bättre laget inledningsvis. Men när Beth Mead gav hemmanationen ledningen i den 34 minuten så tog England över allt mer. Och när Lucy Bronze nickade in 2-0 i inledningen av den andra halvleken så var det spiken i kistan och Sverige mäktade inte med att vända på matchen. Alessia Russo klackade sedan retfullt in 3-0 i 68 minuten och Fran Kirby fullbordade krossen i den 76 minuten till 4-0, som också blev slutresultatet.

Ett resultat som gör att de engelska fansen kan börja nynna på ”It’s Coming Home” med ett klart ökat självförtroende. I kväll ska det avgöras om det bli Frankrike eller Tyskland som blir motståndaren i finalen på Wembley, med avspark 21:00.