Sveriges startelva mot Spanien

Efter dagens träning så har det börjat läcka ut uppgifter om att Sveriges startelva mot Spanien nu är spikad. Och de stora nyheterna är att Sebastian Larsson och Alexander Isak kommer att starta.

Enligt uppgifter från de stora medierna så är nu Sveriges startelva mot Spanien mer eller mindre spikad. På dagens träning så har Alexander Isak bildat anfallspar tillsammans med Marcus Berg. På högerkanten i mittfältet så kommer det att bli rutinerade Sebastian Larsson som startar, före Viktor Claesson, och kommer att vara lagkapten. I försvaret så blir det som förväntat Marcus Danielson som startar bredvid Victor Nilsson Lindelöf. Och på vänsterbacken är det Ludwig Augustinsson som tar plats, och inte Pierre Bengtsson som startade båda träningsmatcherna inför mästerskapet.

Sverige startelva mot Spanien

Obs startelvan är preliminär.

Robin Olsen
Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Marcus Danielson – Ludwig Augustinsson
Sebastian Larsson – Albin Ekdal – Kristoffer Olsson – Emil Forsberg
Marcus Berg – Alexander Isak

Coronaläget i truppen

Övriga nyheter i truppen är att Dejan Kulusevski ska ha testat negativt mot corona. Hur det ser ut med Mattias Svanberg är ännu oklart men enligt uppgifter kommer han att även missa matchen mot Slovakien. UEFA har gett Sverige till i morgon, på dagen, att ge ett besked om förändringar i den slutliga truppen. Och ryktena går att man överväger att ta in Jesper Karlsson istället för Svanberg.