Sveriges trupp mot Malta och Spanien

Igår presenterade Janne Andersson truppen som ska möta Spanien och Malta i VM-kvalet om lite mer än en vecka. Det var en bred 25-mannatrupp som presenterade på grund av det rådande skadeläget.

Skadeläget är en följetång i detta EM-kval. I den senaste samlingen mot Rumänien och Norge så var det mittbackskris. Där Filip Helander fick täcka upp för Pontus Jansson och Victor Nilsson Lindelöf som båda var borta.

Ny skadekris

Inför denna samling så stod det redan klart att sistnämnde Lindelöf återigen saknas och även mittfältaren Sam Lasson är borta på grund av skada. Lindelöfs ordinarie mittbackskollega Andreas Granquist är visserligen uttagen i truppen men det är högst osäkert om han kommer till spel. Pontus Jansson finns också på återigen skadelistan men det finns större förhoppningar att han kan vara på benen. Även högerbacken Mikael Lustig

Anfallaren Robin Quaison, som varit viktig så här långt, går på kryckor och är även han ett frågetecken. Och på mittfältet har det tidigare rapporterats om att både Gustav Svensson och den alltid så skadedrabbade Albin Ekdal har skadeproblem. Hur läget är för de två sistnämnda just nu är oklart.

Så läget ser minst sagt värre ut än det tidigare gjort. Mot Malta så ska Sverige vinner oavsett. Men borta mot Spanien så hade Sverige behövt vara skadefria, speciellt när det gäller försvarsspelarna.

Bred trupp med skrällar

Den 25-mannatrupp som Janne Andersson nu tagit ut mot Malta och Spanien bjöd på en en del skrällar. Framförallt i form av AIK-veteranen Per Karlsson, som aldrig varit nära landslaget tidigare. Även uttagningen av Alexander Milosevic  var oväntad, även om han funnits med tidigare.  John Guidetti är också  tillbaka i truppen efter petningen senast.

Sverige kommer att möta Malta den 7 juni och Spanien den 10 juni.

Hela Sveriges trupp mot Malta och Spanien

Målvakter

Karl-Johan Johnsson, Guingamp
Kristoffer Nordfeldt, Swansea
Robin Olsen, AS Roma

Försvarare

Alexander Milosevic, Nottingham Forest
Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
Emil Krafth, Amiens
Filip Helander, Bologna
Ludwig Augustinsson, Werder Bremen
Mikael Lustig, Celtic
Niklas Hult, AEK Aten
Per Karlsson, AIK
Pontus Jansson, Leeds

Mittfältare

Albin Ekdal, Sampdoria
Emil Forsberg, RB Leipzig
Gustav Svensson, Seattle Sounders
Jakob Johansson, Rennes
Jimmy Durmaz, Toulouse
Kristoffer Olsson, Krasnodar
Sebastian Larsson, AIK
Viktor Claesson, Krasnodar

Anfallare

Alexander Isak, Willem II
John Guidetti, Alavés
Marcus Berg, Al Ain
Robin Quaison, Mainz
Sebastian Andersson, Union Berlin