Sveriges trupp mot Österrike och Ryssland i EM-kvalet

På lördag är det Ryssland som väntar och tre dagar senare är det Österrike som står på tur när det återigen dags för EM-kval för det svenska landslaget. Vi har kollat in den senaste truppen som består av flera spelare från det U21-landslag som bärgade EM-guldet i somras.

Fyra spelare från det lag som tog hem guldet i U21-EM är uttagna i truppen mot Ryssland och Österrike; Oscar Lewicki, Alexander Milosevic, Abdul Khalili och givetvis Isaac Kiese Thelin. Både Oscar Lewick och Abdul Khalili gör debut i landslaget. När det dessutom blev klart att den först uttagna Mikael Lustig inte kan delta på grund av skada så kallas ytterligare en U21-EM-spelare in i form av Malmö FF:s Anton Tinnerholm.

I övrigt är det en väntad trupp och värt att notera är att U21-stjärnan John Guidetti inte finns med i truppen.

Avspark mot Ryssland, i Moskva, är klockan 18:00 på lördag och tisdagens match hemma mot Österrike har avspark vid 20:45. Två viktiga matcher för Sveriges del.

Viktigast är nog ändå mötet mot Ryssland och vid seger så är Sverige i stort sett klara för EM. Vinner Sverige också matchen mot Österrike så kan man till och med hota om att ta hem hela gruppen.

EM-kvaltruppen mot Österrike och Ryssland

Målvakter
Andreas Isaksson
Kristoffer Nordfeldt
Robin Olsen

Backar
Alexander Milosevic
Andreas Granqvist
Anton Tinnerholm
Erik Johansson
Martin Olsson
Mikael Antonsson
Oscar Wendt
Pierre Bengtsson

Anfallare / Mittfältare
Abdulrahman Khalili
Albin Ekdal
Emil Forsberg
Erkan Zengin
Isaac Kiese Thelin
Jimmy Durmaz
Kim Källström
Marcus Berg
Ola Toivonen
Oscar Lewicki
Pontus Wernbloom
Sebastian Larsson
Zlatan Ibrahimovic