Tre EM-platser kvar att spela om

Efter helgens matcher i EM-kvalet så är nu Portugal, Tyskland, Holland och Österrike också klara för EM-spel. Men tre platser är kvar att spela om i kvalgrupp D och kvalgrupp E.

Österrike, Holland och Tyskland var först ut i helgen att bli klara för EM. Österrike vann över Nordmakedonien med 2-1 samtidigt som Tyskland besegrade Vitryssland med klara 4-0. Holland säkrade sin EM-plats genom att kryssa mot Nordirland, 0-0, en poäng som räcker för att man ska hålla undan i tabellen. Under söndagen så vann sedan Portugal mot Luxemburg med 2-0 och tog tre poäng som säkrade avancemang. Tre platser återstår nu att spelas om, i kvalgrupp D och kvalgrupp E.

I kvalgrupp D så är det Danmark, Schweiz och Irland som gör upp om två platser. Schweiz möter Gibraltar under måndagen och har i praktiken redan säkrat avancemang, då en seger borde räknas in. Samtidigt som Irland och Danmark möts och gör upp om den andra platsen.

I kvalgrupp E så är Kroatien redan klara för EM. Men där bakom har Ungern, Wales och Slovakien alla en teoretisk chans att gå vidare. Wales och Ungern är dock de två som sannolikt gör upp om direktplatsen och möts under tisdagen. Slovakien är klara favoriter mot Azerbajdzjan men tre poäng säkrar inte avancemang utan måste förlita sig på att Ungern och Danmark kryssar.