Tuff grupp för Sverige i Fotbolls-EM

I helgen lottades grupperna i Fotbolls-EM. Sverige fick en mardrömslottning när man placerades i grupp E, dock tror spelbolagen ändå på ett avancemang för Sveriges del.

Med tanke på det tunga kvalet, då man fick ta sig genom play-off för att gå till EM, så hamnade Sverige i den tredje seedningspotten vilket innebar att man kunde få en riktig jobbig lottning från de två första potterna och så blev det också.

Sverige placerat i grupp E

Belgien, Italien och Irland är de tre lag som Sverige kommer att få möta när man lottades in i grupp E. En grupp med fyra starka lag och även om det kanske inte är dödens grupp i detta EM så är det ändå inte långt ifrån. Italien och Belgien håller en klass för sig i denna grupp och det kommer bli oerhört svårt för både Irland och Sverige att ta poäng av de två förhandsfavoriterna.

Så går lagen vidare från gruppspelet

Med det nya upplägget med 24 lag och sex grupper så kommer slutspelet att inledas med åttondelsfinaler. Det innebär att de två bästa lagen från varje grupp går vidare till åttondelsfinalerna tillsammans med fyra av de sex bästa treorna.

Ödesmatch direkt när Sverige möter Irland

För att Hamna trea i denna grupp E så måste Sverige första och främst ta tre poäng mot Irland. En ödesmatch som också kommer att inleda detta VM när de två möts i öppningsmatchen klockan 18:00 den 13 juni. Vinner Sverige den matchen har man något att bygga vidare på i detta EM. Förlust och det är mycket stor chans att man är ute om man inte vinner på Belgien eller Italien, vilket i dagsläget känns smått osannolikt med tanke på det svaga kvalet.

Oddsen talar ändå för ett avancemang till slutspelet

Spelbolaget har givetvis tagit fram oddsen för vilka som är favoriter att gå vidare från respektive grupp. Kikar vi på oddsen från betway så är Sverige klar favorit för Irland att gå vidare från grupp E till oddset 1,66.

Grupperna i Fotbolls-EM 2016 och oddsen

Grupp A Att kvalificera sig (odds från betway)
Frankrike 1,02
Schweiz 1,28
Rumänien 1,72
Albanien 2,62
   
Grupp B  
England 1,10
Ryssland 1,33
Wales 1,61
Slovakien 1,83
   
Grupp C  
Tyskland 1,02
Polen 1,20
Ukraina 1,61
Nordirland 3,00
   
Grupp D  
Spanien 1,04
Kroatien 1,40
Tjeckien 1,80
Turkiet 1,83
   
Grupp E  
Belgien 1,12
Italien 1,16
Sverige 1,66
Irland 2,62
   
Grupp F  
Portugal 1,10
Österrike 1,20
Island 1,61
Ungern 2,37