Tung förlust mot Serbien och nytt avbräck

Nations League fortsätter i samma bana som tidigare. Fler skador och ny blytung förlust för det svenska herrlandslaget.

Den viktiga hemmamatchen mot Serbien slutade i en ny svidade förlust. Serbien vann med 1-0 efter mål i slutskedet av en första halvleken. Sverige var inte uddlösa men trots flera fina chanser så fanns inte effektiviteten där.

Ännu är det inte kört för Sverige i gruppen, speciellt med tanke på att Norge tappade poäng i det mållösa mötet mot Slovenien.

Det positiva att ta med sig från matchen är att Jens Cajuste gjorde riktigt bra i från sig på sin defensiva mittfältsposition. Även den debuterande mittbacken Hjalmar Ekdal imponerade.

Om inte förlusten mot Serbien var nog så åkte Sverige på en ny tung skada. Mittbacken Joakim Nilsson utgick skadad och han kommer nu att missa bortamötet mot Norge, vilket innebär att Janne Andersson får återigen formera ett nytt mittbackspar. Denna gången blir det troligen ett Allsvenskt sådan med Hjalmar Ekdal, till vardags i Djurgården, och Hammarbys Edvin Kurtulus.

I och med skadan på Joakim Nilsson så kallas de två mittbackarna från U21-landslaget in Pavle Vagić och Aiham Ousou. De bildade tillsammans mittlåset i U21-landskampen mot Italien, under gårdagen, som slutade 1-1.

Kristoffer Olsson och Mattias Svanberg är båda avstängda mot Norge och båda har nu lämnat truppen. Djurgårdens rutinerade mittfältare Magnus Eriksson kommer att ansluta till truppen i deras ställe.

Bortamötet mot Norge kommer att spelas på söndag, den 12 juni, med avspark 18:00.