Två nya återbud inför Malta och Spanien

En ny skadekris tornar upp sig för Janne Andersson inför de kommande matcherna mot Malta och Spanien. Ytterligare två spelare har lämnat återbud samtidigt som det finns frågetecken på flera håll.

Landslaget och skadekris har nästan blivit en tröttsamt ämne, men nu är vi där igen. Trion Jacob Johansson, Ludwig Augustinsson och Viktor Claesson var redan innan trupputtagningen mot Spanien och Malta borta på grund av skador. Spelare som vanligtvis är ordinarie. Men Sveriges skadelista har tyvärr utökats efter helgens matcher i klubblagen.

Både mittfältaren Oscar Lewicki och mittbacken Pontus Jansson har nu fått kasta in handduken och lämna återbud. Som ersättare till Jansson har Djurgårdens mittbacksklippa Marcus Danielson kallats in och gör därmed debut i landslaget. Och Lewickis ersättare blir den mångsidige mittfältaren Alexander Fransson, hemmahörandes i IFK Norrköping, som är ett bekant ansikte för oss som har följt landslaget.

Tyvärr slutar inte Sveriges skadekris där. Värt att nämna är att Victor Nilsson Lindelöf har problem med ryggen och stod över helgens match med klubblaget Manchester United och saknas också från landslagets träning. En spelare som Sverige verkligen behöver i försvaret.

Det finns även en osäkerhet kring John Guidetti som åkte på en lårskada under en träningssession och haltade ut.

Nu håller vi tummarna att alla spelare håller sig friska och kan ställa upp i de två matcherna framöver mot Malta och Spanien.