U21-EM 2019 i Italien och San Marino

U21-EM 2019 kommer denna sommar att arrangeras av Italien och San Marino. Ett mästerskap som kommer att spelas mellan den och spelas mellan den 16 till 30 juni.

Tolv deltagande nationer i U21-EM 2019

Tolv nationer deltar i mästerskapet och i gruppspelet kommer de tolv nationerna att delas in i tre grupper med fyra lag i varje grupp. Från de tre grupperna säkrar gruppettorna, vinnarna  en plats i slutspelet. Den sista platsen i slutspelet tilldelas den bästa tvåan.

Schemat, datumen och programmet

Programmet för U21-EM innehåller ett inledande gruppspel som efterföljs av ett slutspel med två semifinaler och en final. Gruppspelet kommer att spelas mellan den 16-24 juni och slutspelet drar igång vid 27 juni med de två semifinalerna, som spelas under en och samma dag, och med finalen som kommer att avgöras den 30 juni.

Hela spelschemat och alla matcher hittar du här >

Grupperna i U21-EM

Grupp A

Italien
Spanien
Polen
Belgien

Grupp B

Tyskland
Danmark
Serbien
Österrike

Grupp C

England
Frankrike
Rumänien
Kroatien

Kolla in de aktuella tabellerna här >

Vinnaroddsen på U21-EM 2019

Så vila nationer är favoriter att vinna U21-EM och har Sverige någon chans om vi kikar på oddsen?

Tittar vi på U21-EM oddsen från Unibet så har vi ingen solklar favorit. De tvåfaldiga vinnarna Spanien ges ett nästan lika högt odds som Tyskland. Därefter är finalisterna från 2015 Portugal som är tre i listan framför England. Sverige hittar vi långt ned i listan på ett lika högt odds på hemmanationen Polen.

Och visst det kommer att bli ett svårt U21-EM för Sverige om man ska försvara titeln.

England 5,50
Frankrike 5,50
Spanien 5,50
Tyskland 5,50
Italien 6,00
Danmark 17,00
Belgien 23,00
Kroatien 26,00
Serbien 26,00
Polen 51,00
Rumänien 51,00
Österrike 51,00

Odds från Unibet >

OS-plaster på spel

Det är inte bara den ärevördiga titeln som står på spel i U21-EM, utan fyra platser till OS stå också på spel och kommer att tilldelas de fyra semifinalisterna.

Går England vidare till semifinal så kommer en OS-plats att avgöras genom ett play-off mellan de två kvarvarande grupptreorna, eftersom England inte deltar i OS utan går under Storbritannien.

Arenorna och städerna

Italien och San Marino delar på värdskapet men större delen av mästerskapet kommer att spelas i Italien. Totalt 7 städer kommer att vara värd för matcher under U21-EM, varav sex i Italien och en i San Marino.

Städerna i U21-EM

Italien

Bologna, Stadio Renato Dall’Ara
Stadio Renato Dall’Ara, Mapei Stadium – Città del Tricolore
Cesena, Stadio Dino Manuzzi
Trieste, Stadio Nereo Rocco
Udine, Dacia Arena

San Marino

Serravalle, San Marino Stadium