UEFA:s EM-elva 2021 presenterad

I dag presenterade UEFA den officiella EM-elvan. En elva som domineras av italienska och engelska spelare och med ett nordiskt inslag.

Gianluigi Donnarumma blev Italiens stor hjälte med sin straffräddningar i finalen. Och trots sin unga år har han tagit över manteln från Gianluigi Buffon på ett utmärkts sätt. Av UEFA blev han inte bara uttagen som målvakt i EM-elvan utan även som turneringens bästa spelare.

I UEFA:s EM-elva så fick inte någon svensk plats,vilket är logiskt och inte väntat på något sätt. Men vi fick faktiskt en nordisk representant i Pierre-Emile Højbjerg som tar plats på mittfältet bredvid Italien Jorginho och Spaniens unga talang Pedri. Ingen fransos fick plats i elvan men det fick en Belgare nämligen Romelu Lukaku, som centra anfallare bredvid italienaren Federico Chiesa och englands Raheem Sterling.

Backlinjen består till hälften av Enngland och Italien. Med Kyle Walker till höger och Leonardo Spinazzola till vänster. Och med ett mittbackspar bestående av Leonardo Bonucci och Harry Maguire.

Se hela elvan nedan. Uppställning är 4-3-3.

Gianluigi Donnarumma, Italien

Kyle Walker, England
Leonardo Bonucci, Italien
Harry Maguire, England
Leonardo Spinazzola, Italien

Pierre-Emile Højbjerg, Danmark
Jorginho, Italien
Pedri, Spanien

Federico Chiesa, Italien
Romelu Lukaku, Belgien
Raheem Sterling, England