Vem blir EM:s skyttekung?

Det är mycket som debatteras under ett mästerskap. Vem tar hem guldet? Vem blir utsedd till turneringens mest värdefulla spelare? Och absolut inte minst, vem vinner skytteligan?

Fem spelare står ut så här långt

Som bekant så har nu första omgången av gruppspelet klarats av, de flesta nationerna har spelat en match medan andra hunnit spela två. Men trots att turneringen ännu bara är i sin linda är det ett par spelare som redan tagit grepp om skytteligan.

Det är fem spelare som sticker ut, de har än så länge nätat två gånger vardera. Noterbart är att två av de spelarna representerar Italien – Ciro Immobile och Manuel Locatelli. Det är dock så att de italienska spelarna är de enda av de 5 främsta målgörarna som spelat två matcher, övriga tre gjorde sina två mål i inledningsmatchen. De tre övriga är rekordbrytande Cristiano Ronaldo för Portugal, Patrik Schick för Tjeckien och Romelu Lukaku för Belgien.

En av storfavoriterna till att vinna skytteligan inför turneringen var Englands Harry Kane, som tog hem titeln i VM sist det begav sig. Han gjorde då sex mål under turneringen. Men i Englands första match, som spelades mot Kroatien, gick Kane bet på att sätta bollen i nät. Kanske kommer han igång under andra gruppspelsomgången mot Skottland?

Oddsen just nu