Viktig svensk poäng mot Spanien

Sverige stod för en mycket bra insats under gården och tog en mycket viktig poäng borta mot Spanien i EM-kvalet.

Sverige hade en mycket tuff uppgift under gårdagen när Spanien gästade på Friends Arena i EM-kvalet. Men som så många gånger förr så stod Sverige upp bra när ett storlag var på besök.

Spanien spelade ut Sverige totalt de först 20 minuterna men Robin Olsen i målet räddade Sverige från ett tidigt nederlag. Efter det så fick Sverige fast bollen bättre och kunde även hota offensivt. Men halvleken blev trots allt mållös.

Sverige var klart bättre i den andra halvleken och i den 50 minuten så gjorde Marcus Berg 1-0. Hans först mål på 329 dagar i landslaget. Sen fokuserade Sverige i stort sett enbart på att försvara sin ledning och backade hem. Spanien skapade inte många farliga lägen och känslan var att Sverige skulle reda ut detta. Men i den andra övertidsminuten så var Rodri på rätt plats i straffområdet och kvitterade till 1-1. Som blev slutresultatet.

En poäng som på förhand var mycket välkommen men som så här efteråt känns lite bittert då Sverige hade tre poäng i sin hand.

Janne Andersson fortfarande obesegrad på Friends

Sverige visade återigen att man kan stå upp mot de bästa fotbollsnationerna. Och att Friends Arena är den hemmaborg den behöver vara. Jannes Andersson förlänger därmed sin förlustfria kvalsvit på Friends trots att lag som Nederländerna, Italien, Frankrike och nu Spanien gästat.

Sverige har fortfarande ett bra läge i tabellen

Nu väntar ett ödesmöte borta mot Rumänien den 15 november och därefter Färöarna den 18 november. Dock är det fortfarande ett gynnsamt läger för Sverige i tabellen. Rumänien och Norge kryssade igår vilket innebär att Sverige fortfarande ligger på andra plats i tabellen en poäng före Rumänien. Rumänien har dessutom svår bortamatch mot Spanien i den sista omgången. Vilket innebär att Sverige i praktiken tom kan förlora mot Rumänien och gå vidare om Spanien gör jobbet mot Rumänien.