Alla EM-trupper spikade

I tisdags, den 31 maj, skulle de slutgiltiga EM-trupperna skickas in till UEFA. Som bekant så ändrade inte Erik Hamrén Sveriges trupp men andra förbundskaptener bjöd dock på några överraskningar.

Alla de 24 nationernas 23-manna trupper är nu inskickade och vi har uppdaterat och lagt in alla trupper som du hittar under respektive lagsida.

Nedan har vi listat några av de mest uppseendeväckande uttagningarna, petningarna och återbuden inför den sista gallringen av EM-trupperna.

Reus missar återigen ett mästerskap

Tysklands förbundskapten, Joachim Löw, beslutade återigen att ställa Marco Reus utanför truppen, precis som till Brasilien-VM, och återigen var det en skada som hindrar Reus från att delta i ett mästerskap.

Frankrikes Diarra skadad och missar EM

För hemmanationen Frankrike så fick man ett tungt besked när mittfältaren Lassana Diarra skadade sig i en träningsmatch kort inpå mästerskapet på hemmaplan. Diarras defensiva kvalitéer kommer att bli svåra att ersätta på mittfältet för Frankrike. Diarra ersätts av Manchester United-spelaren Morgan Schneiderlin. Inte helt oväntat får inte heller Mamadou Sakho en plats i EM då han utreds för dopning. Sedan tidigare är det klart att Jeremy Mathieu och Real-backen Raphael Varane missar EM på grund av skador.

Loranescu ställer Maxim utanför Rumäniens trupp

I samma grupp som Frankrike, grupp A, så var det en stor överraskning när Rumäniens förbundskapten Anghel Loranescu ställde Stuttgart-mittfältaren Alexandu Maxim utanför truppen i den sista gallringen. I Rumäniens trupp kryllar det direkt inte av spelare som spelar i någon av de större europeiska ligorna och rutin saknas inte heller då Maxim har 91 spelade matcher för Stuttgart.

Inget EM för Inler

Schweiz förbundskapten Vladimir Petkovic petar de två rutinerade spelarna Philippe Senderos och Göhkan Inler till EM. Att inte Inler fick åka med till EM kanske inte var så konstigt då han inte haft mycket speltid för de nyblivna Premier League-mästarna Leicester under den gångna säsongen.

Rashford får chansen

Englands trupp, där konkurrensen är stenhård, så tog Manchester Uniteds yngling Marcus Rashford en plats bland anfallarna. Spelare som petats av Roy Hodgson är Fabian Delph, Andros Townsend och Danny Drinkwater.

Inget EM för de två rutinerade Zjirkov och Kerzakov

Rysslands trupp så saknas de två rutinerade herrarna Jurij Zjirkov och Alexander Kerzakov samt att Alan Dzagojev fick lämna återbud på grund av skada kort efter att han blivit uttagen. Anmärkningsvärt är att Roman Neustadter är uttagen trots att han inte har ett ryskt medborgarskap än.

Två överraskningar i Spaniens trupp

Den spanske förbundskaptenen Vicente del Bosque hade rejält med huvudbry inför sin uttagning och har fått ta en del tuffa beslut. Anmärkningsvärt är att den 35-årige Aritz Aduriz, som har gjort en kanonsäsong i Athletic Bilbao, kom med i truppen trots att han endast spelat två landskamper tidigare fö rSpanien samt att Real Madrids Lucas Vazquez är uttagen trots att han inte debuterat för Spanien ännu. Saknas i truppen gör de två Champions League-finalisterna Isco och Saul Niguez, som till vardags spelar för Real Madrid respektive Atletico Madrid. Real-spelaren Dani Carvajal missar mästerskapet på grund av skada och ersätts av Hector Bellerin.

Ingen startplats – eller EM – för Lovren

Kroatiens trupp så får Liverpool-försvararen Dejan Lovren lite överraskande inte en plats till EM och enligt rykten ska det bero på att han krävde en startplats, en attityd som förbundskaptenen Ante Cacic inte gillade.

Tunga skador och återbud för Italien

Italien, Sveriges motståndare i grupp E, åkte på ytterligare en tungt skadebesked när Riccardo Montolivo lämnade återbud. Sedan tidigare är det klart att både Marco Verratti och Claudio Marchisio. Tre spelare som Italien verkligen kommer att sakna i detta mästerskap. Likt Spaniens del Bosque hade Italiens Antonio Conte många alternativ men bjöd inte på några stora överraskningar mer än att Juventus-spelaren Stefano Sturaro, som ännu inte gjort en landskamp för Italien, får en EM-plats.

Rutinerade Carvalho och talangen Santos tar plats i Portugals trupp

Portugals trupp så tar den rutinerade mittbacken Ricardo Carvalho återigen plats i ett mästerskap och den blått 18-årige Costa Santos, som just gått till Bayern München, får också chansen i Fernando Manuel bygge.