Bra läge i EM-kvalet efter segern mot Montenegro

Sverige vann planenligt mot Montenegro med 3-1 och har nu ett ypperligt läge i grupp G i EM-kvalet.

Bra läge för Sverige efter segern mot Montenegro

Efter söndagens 3-1 seger mot Montenegro och Österrikes 1-0 mot Ryssland är vägen till VM öppen för Sverige. Nu har Sverige hela fyra poäng ned till Ryssland och ett komfortabelt försprång. Det gör att man får lite andrum inför nästa samling i september då man just möter Ryssland, ett Ryssland som nu är mycket pressat att vinna matchen för att fortfarande har en chans till en direktplats.

Kort om Sverige – Montenegro

Det som på förhand såg ut som en enkel seger mot Montenegro blev något annat. Montenegro hade de vassaste lägen inledningsvis men när Sverige väl vaknade till så gjorde man tre snabba mål, först på nick av Marcus Berg sedan två av Zlatan i den första halvleken.

I den andra halvleken så var svenskarna inte lika intresserade längre och Montenegro bjöds in i matchen, vilket föranledde till en straff som Erik Johansson något klumpigt orsakar. 3-1 var ett faktum. Kort därefter fick Montenegro ytterligare en chans att reducera till 3-2 men Andreas Isaksson gjorde en fantomräddning och ser till att Sverige undviker ett potentiellt fiasko. Montenegro hade några ytterligare chanser men 3-1 stod sig matchen ut.

Efter matchen är det lätta att konstatera att detta spel från Sveriges del inte kommer att räck i ett EM. Dock finns det en del positivt att ta med sig från denna match som bland annat att Marcus Berg gjorde en bra insats bredvid Zlatan, vilket känns mycket bra, samt att Albin Ekdal fortsätter att övertyga på mittfältet.

Nu blickar vi framåt till U21-EM

Nog om EM-kvalet. Nu riktar vi våra blickar mot Tjeckien och U21-EM som drar igång nu på onsdag. Sverige är långt ifrån någon förhandsfavorit men möjligheten att skrälla finns, som man gjorde senast 2009 och man inleder turneringen mot Italien.