EM-kvalet lottat – tuff grupp för Sverige

Efter en höst med Nations League är det nu dags att rikta våra blickar på EM-kvalet. I helgen lottades alla kvalgrupper och Sverige i en grupp tillsammans med Spanien och Lars Lagerbäcks Norge.

Sverige får en tuff uppgift när EM-kvalet drar igång i mars, det står klart efter helgens lottning. I kvalgrupp F så kommer Sverige att ställas mot Spanien, Norge, Rumänien, Färöarna och Malta. Ettan och tvåan går direkt till EM och för trean finns det inte längre någon livlina på grund av Nations League.

Spanien är givetvis den stora favoriten i gruppen medan Färöarna och Malta inte väntas bjuda på något större motstånd. Men mötena mot ett ett defensivt slipat Lagerbäcks Norge kommer inte att bli enkelt. Och inte heller mot ett Rumänien som är bättre än vad man kan tro.

Sverige grupp kunde dock varit både svårare och enklare och när vi senare ska summera tabellen så borde Sverige ändå gå vidare från denna grupp. Om inte finns alltid gruppsegern i Nations League att luta sig tillbaka på.

Intressanta kvalgrupper för våra nordiska grannar

I övrigt kan vi konstatera att Danmark fick en relativt enkel grupp med Schweiz om främsta motståndare. Och att Finland kanske kan knipa en plats före Bosnien, även om det ska mycket till. Island, med Erik Hamrén, kommer att återigen att göra upp med Turkiet om andra platsen i kvalgrupp H bakom Frankrike.

Komplett spelschema för EM-kvalet >

Tabellerna för EM-kvalet >

Se alla kvalgrupper nedan

Kvalgrupp A

Bulgarien
England
Kosovo
Montenegro
Tjeckien

Kvalgrupp B

Litauen
Luxemburg
Portugal
Serbien
Ukraina

Kvalgrupp C

Estland
Holland
Nordirland
Tyskland
Vitryssland

Kvalgrupp D

Danmark
Georgien
Gibraltar
Irland
Schweiz

Kvalgrupp E

Azerbajdzjan
Kroatien
Slovakien
Ungern
Wales

Kvalgrupp F

Färöarna
Malta
Norge
Rumänien
Spanien
Sverige

Kvalgrupp G

Israel
Lettland
Makedonien
Polen
Slovenien
Österrike

Kvalgrupp H

Albanien
Andorra
Frankrike
Island
Moldavien
Turkiet

Kvalgrupp I

Belgien
Cypern
Kazakstan
Ryssland
San Marino
Skottland

Kvalgrupp J

Armenien
Bosnien & Hercegovina
Finland
Grekland
Italien
Liechtenstein