Inför Frankrike – Irland

Frankrike kommer att möte Irland i åttondelsfinalen under söndagen. Hemmanationen Frankrike är givna favoriter men Irland har revansch att utkräva.

Det är väl en överdrift att påstå att Frankrike har motsvarat allas förväntningar. Visst man tog de nödvändiga poängen i grupp A för att säkra gruppsegern men de två inledande matcherna mot Rumänien och Albanien så var det sena mål som gav segern båda gångerna. I den avslutande matchen mot Schweiz så var Frankrike inte intresserade av att offra för mycket då man säkrade gruppsegern vid ett oavgjort resultat och matchen slutade 0-0.

Irlands väg till den åttondelsfinal har inte varit självklar i grupp E. Efter 1-1 mot Sverige så såg det oerhört tufft ut och efter 0-3 förlusten mot Belgien så var det nattsvart. Men i den sista omgången av gruppspelet så möte man ett Italien som redan hade säkrat gruppsegern och som också mönstrade en elva med många reserver och Irland kunde till slut vinna matchen med 1-0 och ta sig vidare.

Irland har aldrig vunnit en tävlingsmatch mot Frankrike

Irland ska nu göra det man aldrig tidigare lyckats göra, att besegra Frankrike i en tävlingsmatch. De två tidigare mötena i kvalsammanhang har slutat med två segrar till Frankrike och två oavgjorda matcher.

Irland har revansch att utkräva sedan Frankrike vann play-off-mötet i kvalet till VM 2010. En förlust som svider extra mycket då en omdiskuterad och högst frivillig hands ledde till det avgörande målet för Frankrike på övertid i returmatchen. Ett mål som tog Frankrike vidare till VM och som lämnade Irland utanför mästerskapet.

Tänkbara startelvor

Frankrike (4-3-3)

Lloris
Sagna, Rami, Koscielny, Evra
Pogba, Kanté, Matuidi
Griezmann, Giroud, Payet

Irland (4-4-2)

Randolph
Coleman, O’Shea, Duffy, Ward
McClean, Whelan, McCarthy, Hendrick
Murphy, Long

Frankrike är klar oddsfavorit

Att ett skickligt Frankrike med världsspelare på varje position är favoriter i denna åttondelsfinal är det inget att snacka om. Det som kanske talar till Irlands fördel är att Frankrike har haft svårt mot lag som fokuserat på defensiven i första hand vilket vi tror att Irland kommer göra i dag.

Kikar vi på oddsen är de givetvis på Frankrikes sida och ett spel ger låga 1,50 gånger pengarna på att hemmanationen vinner matchen. Ett spel på Irland som vinnare ger hela 10,00 gånger pengarna.

GÅ TILL LADBROKES FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Kroatien – Portugal

Avspark: 15:00
Plats: Stade de Lyon, Lyon
Kanal: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Matchodds (1-X-2): 1,50 – 4,00 – 10,00
Att gå vidare (1-2): 1,16 – 4,50

Odds från Ladbrokes