Grupp E

Tabell
Ma V O F GM-IM MS P
1. Belgien 32014-226
2. Italien 32013-126
3. Irland 31112-4-24
4. Sverige 30121-3-21
Spelschema och resultat
2016-06-13 18:00 Irland - Sverige 1 - 1 odds
2016-06-13 21:00 Belgien - Italien 0 - 2 odds
2016-06-17 15:00 Italien - Sverige 1 - 0 odds
2016-06-18 15:00 Belgien - Irland 3 - 0 odds
2016-06-22 21:00 Italien - Irland 0 - 1 odds
2016-06-22 21:00 Sverige - Belgien 0 - 1 odds
Speltips

Speltips: Tyskland – Italien

Italien har imponerat stort så här långt och efter att ha besegrat Spanien är det nu Tyskland som står på tur i kvartsfinalen. Och när vi får oddset 2,50 på att Italien vinner över Tyskland och går vidare hos LeoVegas så kan vi inte motstå att betta.

Speltips: Ungern – Belgien

Vi tror att resan tar slut för ett Ungern som överraskat alla och vi bettar på att Belgien vinner matchen till oddset 1,72 hos LeoVegas.

Fler speltips
Senaste Nyheterna
Inför Wales – Belgien
Italien – Spanien giganternas kamp
Inför Ungern – Belgien
Inför Frankrike – Irland
Sverige – Belgien inför måstematchen
Pressat Sverige mot Italien
Irland – Sverige viktig match i grupp E
Fler nyheter i EM-Bloggen

Grupp E med Irland, Sverige, Italien och Belgien. En grupp där Belgien är favorit före ett skadedrabbat Italien. Sverige kommer att få det tufft att hävda sig i denna grupp och premiärmatchen mot Irland kommer att bli nyckeln, för båda lagen, för att kunna ta en plats i slutspelet.

Belgien i fotbolls-EM med nyheter, odds, tabeller, spelschema och resultat

Belgien

FIFA ranking: 4

Odds att vinna EM: 12,00 (bet365)

Att gå vidare från gruppen: 1,10 (bet365)

Belgien har varit ett av de hetaste lagen de senaste åren. Man har seglat upp som nummer ett på världsrankingen utan att egentligen ha vunnit något. Belgien har dock en imponerande och stjärnspäckad trupp som kan mäta sig med vilken topplag som helst i turneringen. Den stora frågan är bara om förbundskaptenen Marc Wilmots kan få ihop denna stjärnspäckade trupp till ett lag som kan slåss om medaljerna.

Belgien har åkt på en del tunga skador samtidigt som vissa spelare är ut form. Men får Belgien till det kommer de att bli sylvassa i denna turnering och ser man till motståndet i grupp E så borde man redan nu säkra en biljett till slutspelet. En gruppvinst känns inte helt otänkbart för detta stjärnspäckade landslag.

Mer fakta om Belgien med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Irland

Irland

FIFA ranking: 61

Odds att vinna EM: 151,00 (bet365)

Att gå vidare från gruppen: 2,25 (bet365)

Irland är ett av mästerskapets svagaste lag när det kommer till kritan, dock inte långt efter Sverige. Truppen ser inte allt för imponerande ut med anfallaren Shane Long och Robbie Keane som de stora stjärnorna.

Irland gjorde dock ett imponerande kval och trots den tuffa gruppen med både Polen och Tyskland så var man inte långt ifrån att knipa en direktplats. Faktum är att man kryssade och vann mot världsmästarna Tyskland under kvalets gång och förlorade bara två matcher totalt. Det blev dock en tredje plats till slut för Irland och i play-off så vann man på ett övertygande sätt mot Bosnien.

Det är imponerande vad Martin O'Neill har lyckats kräma ur detta Irland med tanke på spelarmaterialet. På pappret så är Irlands svagaste lagdel försvaret men i kvalet så släppte bara in totalt sju mål. Anfallet är lagets främsta lagdel men inte heller den ser speciellt skräckinjagande ut.

Irland har visat att man kan stå emot de stora lagen i kvalet men frågan är hur bra man kan göra ifrån sig i ett mästerskap. I VM senast så imponerande man inte direkt och nyckelmatchen i grupp E kommer givetvis att bli premiären mot Sverige, som man i stort sett måste vinna.

Mer fakta om Irland med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Italien i fotbolls-EM med nyheter, odds, tabeller, spelschema och resultat

Italien

FIFA ranking: 11

Odds att vinna EM: 17,00 (bet365)

Att gå vidare från gruppen: 1,16 (bet365)

Italien presterar alltid när det krävs, oavsett hur bra eller dåligt landslaget må anses vara. I EM senast så var det ingen som trodde på Italien men på något vis så tog man sig ändå hela vägen till finalen, där man i och för sig åkte på storstryk mot Spanien.

Detta Italien saknar den magi som Andrea Pirlo tidigare levererat och med skador på viktiga spelare som Verratti och Marchisio så ser Italien inte allt för starkt ut på pappret. Försvaret ser dock som alltid stensäkert ut och är lagets helt klart starkaste lagdel.

Trots skadorna bör nog detta Italien kunna reda ut grupp E och ta en plats i slutspelet, frågan är bara om det blir som etta, tvåa eller eventuellt trea, det känns som att det kan sluta hur som helst.

Mer fakta om Italien med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >
Sverige i Fotbolls-EM

Sverige

FIFA ranking: 39

Odds att vinna EM: 101,00 (bet365)

Att gå vidare från gruppen: 1,66 (bet365)

Sverige gjorde ett minst sagt skakigt kval med problem på de flesta områdena och med skador som gjorde det svårt att sätta en elva. Sverige såg länge ut att ha säkrat direktplatsen till EM men efter en svag avslutning, med ödesdigra förluster, så fick man gå via play-off. Ett play-off där Sverige ställdes mot Danmark och med ett stabilare försvarsspel och bättre balanserat mittfält så gick man segrande ur den nordiska bataljen, mycket tack vare Zlatan Ibrahimovics tre mål.

Zlatan betyder oerhört mycket för detta landslag och mycket av spelet kretsar kring honom, på gott och ont. Zlatan har en kanonsäsong i ryggen och kan han ta med sig den till detta mästerskap ja då kan Sverige hota även storlagen.

Först och främst ska Sverige ta sig förbi denna grupp och det är inte en självklarhet. Sverige har presterat mot italienska landslag tidigare och årets upplaga ser inte allt för imponerande ut. Belgien kommer att bli en oerhört, nästan omöjlig, match men det är mötet mot Irland som kommer att vara den viktiga matchen om Sverige ska ta sig vidare från grupp E.

Mer fakta om Sverige med truppen, resultat, tabellen, spelschema, oddsen >