Rumänien - Ukraina - odds, speltips, stream i EM 2024

Allt om mötet mellan Rumänien - Ukraina hittar du nedan bland annat med vårt speltips, tv-tider, var du streamar matchen samt de bästa oddsen just nu hos spelbolagen.

Fußball Arena München
Fotbolls-EM 2024 - Grupp E
3 - 0
2024-06-17
 • Domare: G. Nyberg
 • Stad: München
 • Underlag: Gräs
 • Kapacitet: 75024
Vinstchans
20.45 %
27.86 %
51.68 %
Bästa matchoddsen

Regler & villkor gäller | 18+ Spela ansvarsfullt

Bästa oddsen på Rumänien - Ukraina

Oddsjämförelse för matchen mellan Rumänien - Ukraina.

Klicka på spelbolagets namn eller odds för att komma direkt till det spelbolaget så att du kan lägga ditt spel direkt.

1-X-2 - Vinnare
Halvtid/Fulltid
Halvgardering
Halvtid
Oavgjort inget spel
Över/Under - Mål
Båda lagen gör mål
1-X-2 - Andra halvlek
Spelbolag 1 X 2      (1%)(X%)(2%)Utdelning
Unibet Unibet   21%27%51%96%
bet365 bet365   21%28%51%95%
Expekt Expekt   20%28%52%96%

Oddsen uppdaterades . Vi reserverar oss för eventuella avvikelser.

Om Rumänien vs Ukraina i Fotbolls-EM

Var spelas Rumänien vs Ukraina?

Matchen mellan Rumänien och Ukraina i Fotbolls-EM 2024 spelas på Fußball Arena München, även känd som Allianz Arena, i München, Tyskland. Arenan är känd för att vara hemmaplan för Bayern München och har en kapacitet på ungefär 75 000 åskådare när det gäller internationella matcher. Den har tidigare varit värd för flera stora internationella evenemang, inklusive matcher under VM 2006 och Champions League-finalen 2012. Arena ligger i stadsdelen Fröttmaning, norr om München, och är lättillgänglig med både bil och kollektivtrafik. Med sin moderna infrastruktur och toppmoderna faciliteter utgör Fußball Arena München den perfekta platsen för denna prestigefyllda öppningsmatch i Grupp E. Atmosfären förväntas vara elektrisk med fans från båda länderna som reser för att stötta sina respektive lag. Säkerhetsåtgärder och logistiska arrangemang är på plats för att säkerställa att matchdagen går smidigt och att både spelare och åskådare kan njuta av en spännande fotbollsupplevelse.

När spelas matchen?

Matchen spelas den 24 juni 2024 med avspark klockan 15:00 svensk tid. Eftersom det är premiäromgång i Grupp E kommer det att finnas stort intresse och mycket spänning kring denna första match. Tidpunkten på dagen gör det möjligt för många fans att följa matchen, vare sig de är på plats i München eller tittar på tv hemifrån. Att matchen spelas under sommarmånaderna innebär också att vädret sannolikt kommer att vara gynnsamt, något som kan bidra till en mer dynamisk fotboll. Fotbollsfans från hela Europa och övriga världen är förväntansfulla inför premiärmatcherna i gruppspelet, vilket sätter scenen för en högdramatiskt och underhållande start på turneringen. Att det är den första matchen i gruppen gör att både Rumänien och Ukraina är angelägna om att få en bra start, vilket kan innebära att vi får se två lag som försöker spela offensiv fotboll.

Så ser du Rumänien vs Ukraina på tv och stream

För de som inte kan vara på plats i München finns flera alternativ för att se matchen. Den kommer att sändas live på SVT1, en av Sveriges största och mest pålitliga tv-kanaler när det gäller sportevenemang. De som föredrar att streama matchen kan göra det på SVT Play, som erbjuder en smidig och högkvalitativ streamingupplevelse. Både tv-sändningen och livestreamen kommer att innehålla expertkommentarer och analyser före, under och efter matchen, vilket ger tittarna en fördjupad inblick i spelet. För de som är intresserade av att följa matchen i realtid via mobilen finns också möjlighet att använda SVT Play-appen. Det finns även internationella sändningsalternativ för de som befinner sig utanför Sverige; UEFA:s officiella hemsida ger detaljer om vilka kanaler och streamingtjänster som erbjuder matchen globalt. Med dessa mångsidiga visningsalternativ finns det ingen anledning för fotbollsälskare att missa denna spännande öppningsmatch.

Rumäniens form

Under de senaste matcherna har Rumänien haft varierade resultat i olika träningslandskamper och kvalmatcher. Resultaten är som följer:

 • Rumänien - Liechtenstein: 0 - 0 (Träningslandskamper)
 • Rumänien - Bulgarien: 0 - 0 (Träningslandskamper)
 • Colombia - Rumänien: 3 - 2 (Träningslandskamper)
 • Rumänien - Nordirland: 1 - 1 (Träningslandskamper)
 • Rumänien - Schweiz: 1 - 0 (EM-kvalet 2024 - Grupp I)

Rumänien har haft svårt att hitta målet i träningslandskamperna, med två mållösa matcher och endast en seger mot Schweiz i deras senaste kvalmatch. Den där segern var dock en viktig moralhöjare inför EM-turneringen. Punctuellt har Rumänien visat att de kan vara ett organiserat lag defensivt, men att de behöver förbättra sitt målskytte för att vara konkurrenskraftiga i Grupp E. Tränaren och spelarna måste nu finna en lösning på sina offensiva problem om de ska ha en chans att avancera till slutspelet.

Ukrainas form

Ukraina har haft en starkare formkurva inför EM, med flera imponerande prestationer i både träningslandskamper och kvalmatcher. Deras senaste resultat är:

 • Moldavien - Ukraina: 0 - 4 (Träningslandskamper)
 • Polen - Ukraina: 3 - 1 (Träningslandskamper)
 • Tyskland - Ukraina: 0 - 0 (Träningslandskamper)
 • Ukraina - Island: 2 - 1 (EM-kvalet 2024 - Playoff)
 • Bosnien - Ukraina: 1 - 2 (EM-kvalet 2024 - Playoff)

Ukraina har visat upp en stark offensiv med en 4 - 0 seger över Moldavien och flera mål i kvalmatcherna mot Island och Bosnien. Resultaten visar på en varierad form med höga poäng i offensiven men också vissa defensiva svagheter som visats i matchen mot Polen. Att hålla nollan mot Tyskland visar dock att de har potential att vara defensivt solid när det behövs. Inför matchen mot Rumänien är Ukraina favorit enligt oddsen och deras formkurva sätter extra press på dem att leverera.

Inbördes möten

Tidigare möten mellan Rumänien och Ukraina har alltid varit täta och svårbedömda. Det finns ingen klar dominans från något av lagen, vilket gör varje match särskilt spännande. En lista över några av deras senaste möten kan påminna oss om den jämna kampen mellan dessa två lag.

 • 2016: Rumänien - Ukraina 3 - 4
 • 2010: Ukraina - Rumänien 2 - 2
 • 2008: Rumänien - Ukraina 1 - 0

Dessa resultat tydliggör att varje match har sina unika utmaningar och överraskningar, och att det inte finns något självklart mönster som kan användas för att förutspå utgången. De senaste mötena har ofta innehållit mycket mål, vilket tyder på att vi kan förvänta oss en offensivt orienterad match denna gång också.

Så säger oddsen inför mötet

Inför mötet mellan Rumänien och Ukraina ger oddsen från stora spelbolag en viss fördel till Ukraina. Med en vinstchans på cirka 46 % pekar oddsen på att de ukrainska spelarna har ett övertag baserat på deras senaste prestationer och lagets form. Oddsen för Rumänien att vinna matchen står runt 25 %, medan chansen för ett oavgjort resultat uppskattas till ungefär 29 %. Dessa siffror reflekterar inte bara de båda lagens aktuella form, utan också historiska tendenser och det faktum att Rumänien har haft svårare att få till offensiven i de senaste matcherna. Trots det jämna inbördes mötesstatistiken, lutar den aktuella formen och spelbolagens bedömning ändå åt att Ukraina går in som lätt favoriter till denna premiärmatch i Grupp E.

Speltips Rumänien - Ukraina

Kommande matcher Rumänien

Slovakien - Rumänien
Fotbolls-EM 2024 - Grupp E

Kommande matcher Ukraina

Ukraina - Belgien
Fotbolls-EM 2024 - Grupp E
Kunskapskanalen