Inför Italien – Sverige i U21-EM

Idag är det dags för Sverige att gå in i U21-EM och för motståndet står Italien. En seger i den inledande matchen skulle betyda mycket för det svenska laget som har hamnat i en mycket svår grupp.

Det inledande mötet mot Italien i U21-EM kommer att bli en nyckelmatch i denna på förhand svåra grupp. Av England, Portugal och Italien är det italienarna som är det ”enklaste” motståndet på pappret och skulle Sverige inleda denna grupp med tre poäng kan man skaffa sig ett bra självförtroende för att sno poäng av både England och Portugal.

Kolla in tabellerna och grupperna i U21-EM här >

Spelschemat för U21-EM hittar du här >

Italien är starka både offensivt och defensivt

Italien har ett starkt lag både offensivt och defensivt, vilket de visade i kvalet där man gjorde lika många mål som Sverige framåt men släppte in betydligt färre. Framförallt så får Sverige se upp med anfallaren Domenico Berardi.

Defensiven är Sveriges akilleshäl

På mittfältet och i anfallet har Sverige en stor bred med många alternativ men det är defensiven som är Sveriges främsta akilleshäl. Inte blev det bättre att av Emil Krafth fick lämna återbud kort inför EM och Victor Lindelöf kommer att ta hans plats till höger.

Anfallaren Isaac Kiese Thelin småskadad

Isaac Kiese Thelin har haft problem med en hälskada och det är osäkert om han kan komma till spel bredvid John Guidetti i anfallet. Dock finns bra anfallsalternativ i form av Branimir Hrgota och Mikael Ishak som båda varit nyttiga i kvalet.

Arber Zeneli uttagen

Elfsborgs Arber Zeneli är den enda spelaren i den svenska truppen som inte var med och kvalade Sverige till EM, en spelare som haft en mycket bra vår i klubblaget.

Italien stor oddsfavorit

Mot detta Italien är Sverige nederlagstippat och kollar vi på oddsen från spelbolagen så är det också väldigt tydligt att Italien är favorit. Bland annat ger spelbolaget Unibet hela 4,30 gånger pengarna om Sverige skulle vinna och 1,80 om Italien går segrande ur mötet.

Matchfakta

Avspark: 18:00
TV: TV12
Var: Andruv Stadion, Olomouc i Tjeckien