Irland – Sverige viktig match i grupp E

Sverige kommer idag att gå in i fotbolls-EM och ställs mot Irland i ett ödesmöte i grupp E. En match som med stor sannolikhet kommer att bli avgörande för båda lagen.

Grupp E kommer att bli en riktig tuff utmaning för både Irland och Sverige då man ställs emot de två toppnationerna Italien och Belgien. I varje grupp kommer topp två att gå vidare till slutspelet tillsammans med fyra av de sex bästa treorna.

Irland gjorde ett bra kval men hade en tuff uppgift då man hade både Polen och Tyskland i samma kvalgrupp. Man blev till slut trea och fick gå vidare genom ett play-off där man vann emot Bosnien med totalt 3-1.

Sverige hade som bekant en tuff resa igenom sitt kval med mycket blandade resultat på vägen. Österrike blev till slut för svåra och nyckelmatchen mot Ryssland var en besvikelse.

Varken Sverige eller Irland har några skador eller större avbräck att tala om och för Sveriges del är inte Albin Ekdal helt matchfit och kommer sannolikt bara göra ett inhopp.

Träningsmatchen mot Wales var ett fall framåt för Sverige och ett bra genrep, även om Wales kanske inte gav mycket till motstånd. Sverige vann den matche med 3-0 och det är sannolikt samma startelva som Erik Hamrén kommer att ställa upp i kväll. Det har dock rkytats om en ändring i startelvan bland annat basera på veckans träningar. Där Viktor Nilsson Lindelöf har ersatt Erik Johansson bredvid Andreas Granqvist.

Eventuell Svensk startelva

Andreas Isaksson
Mikael Lustig – Andreas Granqvist – Victor Nilsson Lindelöf – Martin Olsson
Sebastian Larsson – Oscar Lewicki – Kim Källström – Emil Forsberg
Marcus Berg – Zlatan Ibrahimovic

Sverige oddsfavorit

Om vi kikar på oddsen från spelbolagen så talar de till Sveriges fördel och ett spel hos Unibet ger oddset 2,30 på att Sverige vinner och 3,75 gånger pengarna på att Irland vinner matchen.

SPELA HOS Unibet

Matchfakta Tyskland – Ukraina

Avspark: 18:00
Plats: Stade de France
Kanal: SVT1
Matchodds (1-x-2): 3,75 – 3,10 – 2,30 (Odds från Unibet)