Italien – Spanien giganternas kamp

De två finalisterna från 2012 Italien och Spanien möts direkt i åttondelsfinalen. I finalen 2012 så vann Spanien med hela 4-0 men i kväll väntas ett jämnare match.

Det var inte många som höll Italien högt inför detta EM. Men efter att Italien vunnit över Belgien med klara 2-0 och stått för en riktigt stark insats så var tonläget annorlunda och istället så seglade man upp som en av favoriterna. Italien följde upp med att säkra gruppseger i grupp E med en 1-0 seger över Sverige. Och i den sista omgången så kastade man om i laget och testade reserverna men då blev det en 0-1 förlust som tog Irland vidare till slutspelet.

Spanien inledde med en knapp 1-0 seger mot Tjeckien för att sedan totalt spela ut Turkiet när man vann med klara 3-0. I den sista omgången av grupp D var Spanien stora favoriter mot Kroatien men föll med 1-2 och missade därmed chansen att vinna gruppen och blev istället grupptvåa.

Italien med ett starkt försvarsspel och Spanien med ett finurligt anfallsspel

Spanien och Italien är bredvid Tyskland de lag som imponerat mest så här långt, men på olika sätt. Italien har imponerat med ett starkt försvarsspel och vasst kontringsspel och Spanien med sitt stora bollinnehav och finurliga anfallsspel. Frågan är bara om Spanien har vad som krävs för att dyrka upp Italiens vattentäta försvar, i annat fall är det mycket möjligt att vi får se ett straffavgörande.

Jämna möten tidigare

Att det kommer bli ett jämnt möte talar även historiken för. När lagen möttes i en vänskapsmatch tidigare i år så slutade mötet 1-1. Senast lagen möttes i en tävlingsmatch i Confederation Cup, för tre år sedan, så blev det återigen ett oavgjort resultat 0-0.

Italien och Spanien möttes två gånger i EM 2016 först i gruppspelet då matchen slutade 1-1 och sedan i finalen men då spelade Spanien ut Italien och vann med klara 4-0.

Troliga startelvor

Italien (3-5-2)

Buffon
Chiellini, Bonucci, Barzagli
Sturaro, Giaccherini, de rossi, Parolo, Florenzi
Éder, Pellé

Spanien (4-3-3)

de Gea
Alba, Ramos, Pique, Juanfran
Iniesta, Busquets, Fabregas
Nolito, Morata, Silva

Kikar vi på oddsen är de ändå klart på Spaniens sida i detta möte. Ett spel på att Spanien säkrar vinsten inom ordinarie matchtid ger oddset 2,17 medan ett spel på Italien ger hela 4,55 gånger pengarna hos LeoVegas. Ett spel på att Spanien går vidare  till kvartsfinalen ger oddset 1,50 medan ett spel på Italien ger 2,67 gånger pengarna.

GÅ TILL LEOVEGAS FÖR ATT BETTA PÅ MATCHEN

Matchfakta Italien – Spanien

Avspark: 18:00
Plats: Stade de France, Saint-Denis
Kanal: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Matchodds (1-X-2): 4,55 – 2,90 – 2,17
Att gå vidare (1-2): 2,67 – 1,50

Odds från LeoVegas