Inför Österrike – Ungern

Österrike och Ungern möts i kväll i grupp f med ett spelskickligt Österrike som klar favorit.

Mötet mellan de två grannländerna, och tidigare bundsförvanterna, Österrike och Ungern kommer sannolikt att bjuda på kamp i grupp f. Österrike har sprungit ifrån Ungern rejält de senaste åren kvalitetsmässigt och detta visad Österrike i kvalet när man vann Sveriges kvalgrupp i överlägsen stil medan Ungern gick vidare genom play-off:et mot ett Norge som saknades effektivitet.

Detta Österrike har lite av en gyllene generation med kreativa spelare och med Bayern München-spelaren David Alaba, som är en av de främsta spelarna i världen, som leder laget. Laget är sammansvetsat och man har en stark offensiv och bra sammanhållning som kan bära detta lag långt i turneringen.

Ungern är inte lika imponerande. Man har en stark defensiv och har en tendens att kunna hålla nere siffrorna och kryssa sig fram, vilket man visade i kvalet då man endast vann fyra matcher, kryssade fyra och förlorade två. I kvalet så hade man en målskillnad på 11-9 vilket är talande för detta Ungern. Att man tog sig till EM är en skräll bara det, då det har gått 44 år sedan sist.

Ungern har statistiken och historiken på sin sidan och senast lagen möttes, för snart 10 år sedan, så vann Ungern med 2-1. Nu väntas det dock bli andra bullar och Österrike kan få sin revansch.

Kikar vi på oddsen är spelbolagen tämligen övertygade om att Österrike kommer att vinna detta. Ett spel hos Ladbroke ger nämligen 1,75 gånger pengarna på Österrike som vinnare, vilket ändå är ett generöst odds, medan man ger oddset 5,75 på Ungern som slutsegrare av denna match.

Spela hos Ladbrokes

Matchfakta Österrike – Ungern

Avspark: 18:00
Plats: Nouveau Stade de Bordeaux
Kanal: TV4, C More Fotboll
Matchodds (1-x-2): 1,75 – 3,60 – 5,750 (Odds från Ladbrokes)