Poäng mot Spanien – så går Sverige vidare från gruppen

Det var inte snyggt eller välspelat men Sverige kryssade i premiären mot Spanien och har nu ett gynnsamt läge att gå vidare till slutspelet.

Sverige fick med sig en poäng i premiären mot Spanien, en match som slutade 0-0. Spanien dominerade matchen totalt, framförallt i första halvlek, och skapade en handfull riktigt farliga chanser. Men Robin Olsen var omutlig i målet och tog allt, han var matchens gigant som bokstavligen räddade Sveriges poäng.

Det kunde dock ha blivit mer än en poäng. Även fast de svenska anfallen var få så lyckades Alexander Isak skapa två riktigt bra chanser, en till sig själv och en som han serverade till Marcus Berg. Den senare gav Berg i princip öppet mål men bollen gick utanför.

Poäng mot Spanien är ett riktigt bra resultat för Sverige. Men spelmässigt så känns det som ett steg tillbaka. Nu får vi hoppas på en bättre insats mot Slovakien på fredag. Ett Slovakien som överraskande vann över Polen.

Sveriges förutsättningar i grupp E

Poängen mot Spanien ger Sverige goda möjligheter att avancera från grupp E. I EM 2016 så räckte fyra poäng för att garantera avancemang som en av de bästa treorna och två lag gick vidare med endast tre poäng. Detta innebär att en vinst mot Slovakien eller Polen tar Sverige vidare. Och kryssar Sverige mot både Polen och Slovakien så kan det räcka för att gå vidare.

Inga förändringar i truppen

Inför gårdagens match så meddelade landslagsledningen att man inte kommer att göra några truppändringar på grund av corona. Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski behåller därmed sina EM-platser trots de positiva testen inför mästerskapet. Och enligt uppgifter så är Kulusevski redo för spel mot Slovakien på fredag.

De sex reservspelare som kallades in kommer därmed att lämna lägret i Göteborg.

Så ser oddsen ut

Mot Slovakien är Sverige klara favoriter. Hos Bethard ger ett bet på Sverige 1.87 och ett spel på Slovakien hela 5.00 gånger pengarna.

Gå till Bethard

Nedan ser du de senaste vinnaroddsen på grupp E, med odds från Unibet, och oddsen har skiftat rejält. Spanien är fortfarande givna favoriter att vinna. Men Polen är nu uträknade när det gäller gruppvinst. Sverige och Slovakiens chanser är nu nästan 50/50.