Polen mot Nordirland som gör EM-debut

Polen och Nordirland kommer att inleda grupp C när söndagens andra match ska gå av stapeln. Polen är det givna favoriten mot ett Nordirland som debuterar i EM-sammanhang och som överraskade i kvalet.

Nordirland vann sin kvalgrupp

Nordirland gjorde ett förvånansvärt bra kval och vann sin kvalgrupp och därmed direktkvalificerade sig för sitt för EM någonsin. Dock ska det nämnas att Nordirlands kvalgrupp var relativt enkel med Rumänien, Ungern, Finland, Grekland och Färöarna som motståndare i gruppen, så man kanske inte ska dra för stor växlar av den bedriften. Man har även gjort det bra i träningsmatcherna efter kvalet, utan någon förlust, och med kryss mot både Wales och Slovakien.

Nordirland spelar kanske inte den vackraste fotbollen men man har en kämparglöd i laget. Truppen är inte heller så imponerande och som i stort sett består av spelare från de lägre brittiska divisionerna.

Polen har ett bra kval i ryggen

Nordirland kommer att ställa mot Polen i sin EM-debut, ett Polen som också går in i denna match med ett bra kval bakom sig. Polen slutade på andra plats i sin kvalgrupp men bara ett poäng bakom världsmästarna Tyskland. Faktum är att Polen vann över Tyskland under kvalets gång och förlorade bara en match.

Detta Polen ser mycket starkt ut på pappret med flera stjärnspelare och den som sticker ut mest i mängden är givetvis anfallaren, i Bayern Münchens till vardags, Robert Lewandowski. Men man har några andra intressanta spelare i gruppen som Ajax-anfallaren Arkadiusz Milik och Sevilla-mittfältaren Grzegorz Krychowiak.

Polens defensiv kanske inte är den starkaste men mittbacksgeneralen Kamil Glik kommer att hålla ihop försvaret mot ett Nordirland som inte kommer att ställa till det allt för mycket offensivt.

Polen given favorit

Polen känns som en given favorit och det talar inte minst oddsen för. Ett spel hos ladbrokes ger just nu 1,75 gånger pengarna för en seger till Polen och hela 6,00 om Nordirland skulle vinna matchen.

Vårt speltips på denna match är en säker seger till Polen och vi tycker att 1,75 gånger pengarna är ett bra odds.

SPELA PÅ WALES – SLOVAKIEN HOS Ladbrokes

Matchfakta Turkiet – Kroatien

Avspark: 18:00
Plats: Stade de Nice, Nice
Kanal: TV4, C More Fotboll
Matchodds (1-x-2): 1,75 – 3,60 – 6,00 (Odds från Ladbrokes)