Så har vinnaroddsen svängt efter första omgången

Knappt en vecka in i årets EM-turnering är nu första omgången avklarad, och alla nationer har spelat en match vardera. Somliga har imponerat, medan andra inte alls lyckats leva upp till förväntningarna. Så hur har vinnaroddsen förändrats efter den första omgången i gruppspelet?

Oddsen inför EM

Innan EM drog igång var det Frankrike som toppade listan till oddset 5.40 hos Unibet, inte helt otippat med tanke på den namnkunniga truppen man tar med sig in i turneringen. Det franska laget fick, med viss möda, med sig tre poäng från öppningsmatchen mot Tyskland efter att Hummels petat in matchens enda mål bakom sin egen målvakt. Även Tyskland låg inför turneringen bra till i vinnaroddsen, på plats åtta till oddset 10.00.

På andra plats i vinnaroddsen inför EM låg England till ett odds av 7.00. Raheem Sterling blev hjälte i deras öppningsmatch, där han gjorde enda målet mot Kroatien hemma på Wembley Stadium. Övriga toppnoteringar i vinnaroddsen inför turneringen hade Belgien, Italien och Portugal. Kanske är det den trion som inlett EM allra mest övertygande – alla tre tog nämligen tre poäng vardera genom att vinna med 3-0 i sina öppningsmatcher.

Vinnaroddsen just nu

Efter att första omgången i EM 2021 spelats färdigt kan vi konstatera att det inte skett några större förändringar i vinnaroddsen ännu. Topp 5 är ännu densamma, förutom att Belgien klättrat upp före England och håller just nu andraplatsen. Men som alltid i fotboll – bollen är rund, och allt kan hända. Så här ser vinnaroddsen ut inför andra omgången av gruppspelet: