De vinner fotbolls-EM enligt oddsen

I morgon är det dags för fotbolls-EM att dra igång och med bara en dag kvar är det nu dags att på allvar fundera på vem du tror vinner mästerskapet. Vi har kikat in de senaste oddsen från Unibet som ger Frankrike och England störst chanser att ro hem titeln.

Frankrike och England guldfavoriter enligt oddsen

Det är en lång väg genom ett mästerskap som fotbolls-EM. Mycket kan falla på plats och mycket kan gå helt snett trots bra förutsättningar. Men inför det stundande mästerskapet så är det framförallt två nationer som framhålls av spelbolaget Unibet. Frankrike som ges det lägsta oddset 5.40 och därefter spelas England till oddset 6.75 gånger pengarna.

Om vi börjar med Frankrike så var de finalister 2016 men fick revansch när de tog hem fotbolls-VM i Ryssland 2018. På pappret har Frankrike den klart bredaste truppen och har kanske tom den bästa elvan att mönstra. Så att Frankrike är favoriter är inga konstigheter.

Oddstvåan England har haft många fall framåt de senaste åren men åkte på lite av en nit i VM senast när de snöpligt förlorade semifinalen mot Kroatien och hade inte krafterna att återhämta sig i bronsmatchen. England har ett ungt och väldigt talangfullt lag med världsstjärnor på de flesta positionerna. Ska det hända för England så är det nu, det är i alla fall känslan. Dock är de beroende av att vissa spelare presterar, som exempelvis Harry Kane. I målet finns det också ett visst frågetecken vem de kan lite på under ett helt mästerskap.

Portugal och Belgien är outsiders

Utanför de två toppfavoriterna så hittar vi Belgien till oddset 8.00 och EM-mästarna Portugal till oddset 8.50.

Belgien har fortfarande sin gyllene generation som tog hem VM-bronset senast. Anfallaren Lukaku har en riktigt stark säsong bakom sig och det har även den otroligt viktiga mittfältaren Kevin De Bruyne. Belgien kan när det gäller och är precis som oddsen antyder en outsider. 

En outsider är även mästarna Portugal. Cristiano Ronaldo still going strong och man har förstärkt laget, sedan 2016, med spelare som Diego Jota, Bruno Fernandes, Rúben Dias och Bernardo Silva. Har ett lag med mycket spets, speciellt offensivt. Men det gäller att de får till det. Portugal har en tendens att underprestera lite oförklarligt och får därför vara lite av en outsider men till ett trevligt odds. Det som också drar ned Portugals odds är den tuffa gruppen och att det är en lång väg till finalen.

Andra intressanta nationer

Andra nationer som är värda att nämna i sammanhanget är Tyskland, som har mycket att bevisa, till oddset 10.00, Italien, som har en intressant trupp men där det rådet mycket osäkerhet till slagkraften, till 10.50 och Holland, som också behöver bevisa en del, till 16.00 gånger pengarna.

Värt att notera är att VM-finalisten för två år sedan, Kroatien, spelas till hela 41.00 att vinna mästerskapet. Ett avsevärt högre odds än vad Danmark just nu ges till 26.00.

Sverige hittar vi långt ned i vinnarlistan hos spelbolaget till hela 101.00 gånger pengarna.

Oddsen att vinna fotbolls-EM